НА 4-6 ПОРЦІЙ

ЧАС ПІДГОТОВКИ ДО 30 ХВИЛИН

РЕЖИМ СМАЖЕННЯ: ПРЯМИЙ СЕРЕДНІЙ ЖАР ( 75-230 °С)

ЧАС ГОТУВАННЯ: ПРИБЛИЗНО 10 ХВИЛИН

Інгредієнти :

4 качині філе, кожне по 150 г, без шкіри

2 ст. л. великої морської солі

2 ст. л. цукру

 

Інгредієнти для сальси :

2-3 червоні цибулини, нарізати тонкими кільцями

125 мл свіжого апельсинового соку

4 ст. л. свіжого соку лайма

4 ст. л. дрібно рубаного перцю чилі середньої гостроти

1 ст. л. цукру

4 ч. л. великої морської солі

4 ст. л. нарізаної кінзи

Оливкова олія

16 кукурудзяних тортильї ( 20 см)

1 стиглий авокадо, очистити та нарізати скибочками

60 г редиски, нарізати тонкими скибочками

150 г китайської капусти, нашаткувати соломкою

Технологія приготування:

1 . Невеликим ножем зріжте з качиних філе шкіру разом із товстим прошарком жиру .

2 . Змішайте сіль із цукром і обваляйте в цій суміші качине філе. Витримайте за кімнатної температури 20-30 хвилин. Один два рази переверніть.

3. Для сальси змішайте у великій каструлі цибулю з апельсиновим і лаймовим соком, чилі, цукром та сіллю. Доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть 15- 18 хвилин, поки більша частина рідини не випарується. Помішуйте час від часу, щоб сальса не підгоріла. Зніміть з вогню, додайте кінзу.

4. Підготуйте гриль для прямого середнього жару.

5. Обсушіть качині філе паперовим рушником і змастіть з обох. сторін оливковою олією.

6 . Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте філе під кришкою в режимі прямого середнього жару протягом 8 хвилин, поки вони не підрум'яняться зовні, залишаючись рожевими всередині. Один раз переверніть. Перекладіть філе на обробну дошку і залиште на кілька хвилин.

7. Очистіть решітку гриля щіткою і смажте тортильї в режимі прямого середнього жару приблизно по 10 секунд з кожною

сторони. Смажені тортильї складіть у стопку і загорніть в щільний кухонний рушник.

8. Наріжте качині грудки тонкими скибочками. Наповніть теплі тортильї скибочками грудки, приготованою сальсою, авокадо, редисом, китайською капустою і подавайте .