НА 4-6 ПОРЦІЙ

ЧАС ПІДГОТОВКИ ДО 30 ХВИЛИН

РЕЖИМ СМАЖЕННЯ: ПРЯМИЙ СЕРЕДНІЙ ЖАР ( 75-230 °С)

ЧАС ГОТУВАННЯ: ПРИБЛИЗНО 10 ХВИЛИН

Інгредієнти :

4 качині філе, кожне по 150 г, без шкіри

2 ст. л. великої морської солі

2 ст. л. цукру

 

Інгредієнти для сальси :

2-3 червоні цибулини, нарізати тонкими кільцями
125 мл свіжого апельсинового соку
4 ст. л. свіжого соку лайма
4 ст. л. дрібно рубаного перцю чилі середньої гостроти
1 ст. л. цукру
4 ч. л. великої морської солі
4 ст. л. нарізаної кінзи
Оливкова олія
16 кукурудзяних тортильї ( 20 см)
1 стиглий авокадо, очистити та нарізати скибочками
60 г редиски, нарізати тонкими скибочками
150 г китайської капусти, нашаткувати соломкою

Технологія приготування:

1 . Невеликим ножем зріжте з качиних філе шкіру разом із товстим прошарком жиру .
2 . Змішайте сіль із цукром і обваляйте в цій суміші качине філе. Витримайте за кімнатної температури 20-30 хвилин. Один два рази переверніть.
3. Для сальси змішайте у великій каструлі цибулю з апельсиновим і лаймовим соком, чилі, цукром та сіллю. Доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть 15- 18 хвилин, поки більша частина рідини не випарується. Помішуйте час від часу, щоб сальса не підгоріла. Зніміть з вогню, додайте кінзу.
 4. Підготуйте гриль для прямого середнього жару.
5. Обсушіть качині філе паперовим рушником і змастіть з обох. сторін оливковою олією.
6 . Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте філе під кришкою в режимі прямого середнього жару протягом 8 хвилин, поки вони не підрум'яняться зовні, залишаючись рожевими всередині. Один раз переверніть. Перекладіть філе на обробну дошку і залиште на кілька хвилин.
7. Очистіть решітку гриля щіткою і смажте тортильї в режимі прямого середнього жару приблизно по 10 секунд з кожною
сторони. Смажені тортильї складіть у стопку і загорніть в щільний кухонний рушник.
 8. Наріжте качині грудки тонкими скибочками. Наповніть теплі тортильї скибочками грудки, приготованою сальсою, авокадо, редисом, китайською капустою і подавайте .