ДЛЯ СОУСУ ВІНІГРЕТ
4 ст. л. оцту із шампанського чи білого винного оцту
2 ст. л. дрібно нарізаної цибулі-шалот
1 ч. л. діжонської гірчиці
1/2 ч. л. цукру
1/4. ч. л. крупної морської солі
1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
4 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. горіхової або оливкової олії
Інгредієнти:
2 тверді стиглі груші Вільямс, розрізати вздовж на чотири частини, видалити серцевину
8 дуже тонких скибочок пармської або іншої сиров'яленої шинки
250 г листя руколи або суміші салатного листя
50 г манчего (овячого сиру) або пармезану
100 г обсмажених ядер лісового горіха, без шкірки, крупно нарізати
Крупна морська сіль
Свіжий чорний перець
Спосіб приготування:
1. Змішайте вінчиком оцет, цибулю-шалот, гірчицю, цукор, сіль та перець. Поступово влийте масло і продовжуйте збивати, поки суміш не набуде консистенції емульсії. Якщо соус вийшов занадто кислим, додайте 1 столову ложку води.
2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою.
3. Кожну четвертинку груші оберніть скибочкою шинки, щільно притисніть кінці скибочок. Підготовлені груші змастіть соусом вінегрет і смажте в режимі прямого середнього жару під кришкою 4-6 хвилин. Якщо потрібно, переверніть. Шинка повинна стати злегка хрумкою, золотисто-коричневою, а груші всередині – теплими.
4. Соус вінігрет знову збийте. Руколу або суміш салатного листя злегка збризніть соусом. Розкладіть салат на тарілки, на кожну покладіть по дві теплі четвертинки груші і збризніть їх соусом. За допомогою овочечистки наріжте сир пластівцями. Посипте груші горіхами, пластівцями сиру, посоліть, поперчіть і одразу подавайте до столу.