ПРИЛАДДЯ: НЕОБРОБЛЕНА КЕДРОВА ДОЩЕЧКА

довжиною 30-40 см і товщиною 1,5 см

(ЗАМОЧИТИ У ПІДСОЛЕННІЙ ВОДІ МІНІМУМ НА 1 ГОДИНУ)

 

Інгредієнти:

2 скибочки черствого білого хліба без кірок

60 г ядер лісового горіха, злегка обсмажити

2 зубчики часнику

З ст. л. свіжого лимонного соку

125 мл оливкової олії

40 г зелені петрушки

Крупна морська сіль

Свіжий чорний перець

1 філе лосося зі шкірою (1 кг)

100 г коричневого цукру

 

Спосіб приготування:

1. Хліб ненадовго замочіть у воді, відіжміть. Ядра лісового горіха з часником подрібніть у кухонному комбайні. Додати хліб, лимонний сік та перемішайте до отримання однорідної маси. Не вимикаючи комбайн, повільно влийте олію. Додати петрушку 1/2 ч. л. солі, 1/4 ч.л. перцю і перемішайте. За бажанням додайте ще солі, перцю та лимонного соку.

2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього

жару. З філе лосося видаліть кісточки. Філе разом зі шкірою розріжте впоперек на чотири шматки . Посоліть, поперчіть.

3. Замочену дощечку викладіть на гриль у зону прямого середнього жару та накрийте кришкою. Через 5-10 хвилин, коли з'явиться димок, дощечку переверніть і викладіть на неї філе лосося шкірою вниз. Акуратно посипте філе коричневим цукром.

Закрийте кришку і смажте лосося до бажаного ступеня готовності. Час приготування залежить від товщини шматка (15-20 хвилин - середній ступінь прожарювання/medium гаге). Зніміть лосося з гриля і одразу подавайте з соусом.

 

ПІДГОТАВЛЮЄМО І СМАЖИМО ФІЛЕ ЛОСОСЯ НА КЕДРОВІЙ ДОШЦІ

Якщо приготувати філе лосося на кедровій дощечці, воно не пристане до решітки і завдяки дереву придбає тонкий аромат кедра.

  1. Проведіть кінчиками пальців по філе, щоб перевірити чи не залишилося в ньому кісток.
  2. Сире філе розділіть на чотири порції, не розрізаючи шкіру: так рибу зручніше буде знімати з гриля.
  3. Покладіть лосося на злегка димлячу дощечку і посипте коричневим цукром.
  4. Поки цукор тане і карамелізується, м'якоть риби насичується ароматом кедра.