Інгредієнти для соусу:
500 г синіх слив, розрізати навпіл, видалити кісточки
1 ст. л оливкової олії
1 25 мл портвейну
3 ст. л цукру
1 головка цибулі-шалота, нарізати тонкими кільцями
Сіль з ароматом серпанку
Свіжий чорний перець
Інгредієнти для пряної суміші:
1 ст. л солі з ароматом серпанку
1 ст. л великої морської солі
1 ст. л коричневого цукру
4 качині філе, кожне по 1 50 г, без шкіри
1 ст. л оливкової олії
Спосіб приготування:
1. Підготуйте гриль для прямої середньої спеки. Очистіть ґрати гриля спеціальною щіткою.
2. Змастіть сливи оливковою олією та готові під кришкою в режимі прямого середнього жару приблизно 4 хвилини, поки на них не з'явиться легкий візерунок від ґрат гриля і вони не стануть м'якими. Один раз переверніть. Зніміть сливи з вогню, покладіть у каструлю, додайте портвейн, цукор, цибулю-шалот і доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні 1 Про хвилину, помішуючи час від часу. Зніміть каструлю з вогню, дерев'яною ложкою обережно розімніть сливи й протріть соус через сито, намагаючись відтиснути якнайкраще. Залишки м'якоті разом зі шкіркою викинуте. Соус посоліть і поперчіть. Перед подачею підігрійте.
3. Перемішайте інгредієнти пряної суміші. Качині філе покладіть у великий пластиковий пакет із застібкою-фіксатором, додайте пряну суміш. Пакет закрийте та струсіть, щоб рівномірно розподілити прянощі. Залишіть на 10 хвилин при кімнатній температурі. Дістаньте філе з пакета, обсушіть паперовим рушником і змастіть невеликою кількістю оливкової олії.
4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте качину грудку під кришкою в режимі прямого середнього жару протягом 8 хвилин до бажаного ступеня готовності. Один раз переверніть. Перед подачею дайте грудці постояти приблизно 5 хвилин, потім наріжте її скибочками товщиною приблизно 1 см і подавай на стіл разом з приготованим соусом.