ІНГРЕДІЄНТИ:
Зелень петрушки, подрібнена (свіжа, дрібно нарізана. Можна використовувати сушену) - 1/2 пучка
Орегано (свіжий, дрібно нарізаний. Можна використовувати сушений) - 2 ст
Часник (подрібнені) - 4 зубчики
Зелена цибуля (дрібно нарізаний) - 120 г
Перець чилі гострий (дрібно нарізаний (можна замінити 1-2 чайними ложками пластівців чилі або гострого сухого перцю) - 1 шт
Винний оцет червоний (кількість можна регулювати за смаком) - 2 ст.
Лимонний сік (свіжовичавлений) - 1 ст.
Масло оливкове - 1/2 склянки
Перець чорний мелений - за смаком
Сіль - за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Змішати всі інгредієнти та добре перемішати.
- Зберігати в холодильнику і краще вживати протягом 24-48 годин після приготування.
- Якщо використовувати сухі інгредієнти, то навпаки залишити настоятися на ніч у холодильнику.
- Використовується для супроводу м'ясних та курячих страв - особливо для жаркого або грилю, з хлібом, або пирігами та овочами (приготовлені на грилі, на пару, і т.д.),