Автор рецепту: Олексій Троян
Бренд-шеф Weber в Україні.

 

Інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 150 мл води
  • 100 мл молока
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • яйце (для змащення)

Начинка:

  • 250 г сулугуні
  • 250 г адигейського сиру (або бринза)
  • 100 г вершкового масла
  • яєчні жовтки

Устаткування:

  • Перфорований деко WEBER
  • Щипці
  • Розділювачі вугілля
  • Пергамент
Викласти начинку, для ботиків не доходячи сантиметра до країв (як на фото).

 

 

Готуємо тісто. У ємність покласти борошно, цукор, сіль, сухі дріжджі, перемішати. Поступово влити воду і молоко (можна злегка підігріти, не більше ніж коли пальцю ледь тепло). До речі, якщо у вас немає молока, його можна відмінно замінити водою. Активно перемішати ложкою, почати вимішувати. Додати олію, перемішати. Викласти тісто на поверхню (при необхідності підсипати борошно). Продовжити ретельно вимішувати тісто на столі не менше 5-7 хвилин. Тісто повинно перестати липнути до рук, і стати м'яким і податливим. Повернути тісто в ємність, і поставити в тепле місце для підйому.

Приготуємо начинку. Сири натерти на великій тертці (бринзу можна поламати руками). Розтопити масло, додати сири, і добре перемішати.

Тісто розділити на 4 однакові частини, начинку також поділити на 4 частини.

Формуємо хачапурі. Тісто розкачати у коло чи прямокутник.

 

 

 

Викласти начинку, для ботиків не доходячи сантиметра до країв (як на фото).

На фото вище, мені захотілося зробити бортики тільки з бринзи)

Загорнути борти з двох боків. Защипнути краю, повинен вийде човен.

 

Акуратно перекласти хачапурі на деко з пергаментом. Змастити збитим у чашці яйцем. І викладіть сирну начинку усередину.

 

 

 

Поставити в розігрітий гриль до 200 градусів на прямий жар. Випікати приблизно 20-25 хвилин|мінути|.

 

Потім вбити в хачапурі жовток, можна й два. Повернути під кришку гриля на 3-5 хвилин, потрібно, щоб жовток залишився рідким. Готово. Подавати гарячими!