Інгредієнти (на 4–6 порцій):

  • 450 г яловичого фаршу

  • 1 склянка подрібненої цибулини

  • 2 скл. кукурудзи (розмороженої)

  • 2 склянки горошку 

  • 2 ст. л. кетчупу

  • 1 ст. л. вустерширського соусу

  • 2 ч. л. подрібненого часнику

  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю + ½ скл. холодної води

  • 1 ч. л. гранул яловичого бульйону

  • ½ склянки сметани

  • 3,5 скл. картопляного пюре (з молоком і маслом)

  • ¾ скл. тертого сиру чеддер

  • сіль, чорний перець, чебрець , розмарин — за смаком

Приготування:

  1. Обсмажити фарш із цибулею до золотистого кольору, злити жир.

  2. Додати кукурудзу, горошок, кетчуп, вустерширський соус, часник. Тушкувати 5 хв.

  3. Змішати крохмаль, бульйон і воду, влити в м'ясну суміш, довести до загустіння.

  4. Додати сметану, прогріти.

  5. Викласти масу у форму, картопляне пюре, посипати сиром.

  6. Прогріти під кришкою або в духовці до розплавлення сиру.

Харчова цінність (на порцію):

~472 ккал,

24 г білка,

43 г вуглеводів,

23 г жиру.