Автор рецепту: Олексій Троян
Бренд-шеф Weber в Україні.

 

Інгредієнти:

  • Білок – 100 г
  • Морська сіль (камінь) – 750 г
  • Перець білий (за бажанням)
  • Лимон - 50 г (дві часточки всередину)
  • Розмарин – 10 г
  • Часник - один зубчик
  • Оливкова олія - 20 мл

Обладнання:

  • Перфарований деко
  • Пергамент

 

Технологія приготування:

  1. Відокремлюємо білок від жовтка, приблизно 3 курячі яйця.

 

 

2. Потім до посуду з білком додаємо сіль і змішуємо до стану "Сніжки"

 

 

3. Після чого, готуємо деко до роботи (кладемо шматок пергаменту приблизно за розміром дека) та формуємо основу із солі під Дорадо

 

4. Злегка присмачуючи рибу маслом фаршируємо слайсами часнику, часточкою лимона і розмарину (перець за смаком)

 

5. Після цього запечатуємо сіллю і робимо насічки ножем

 

 

6. Вже розігрітий гриль до 230-240 С

(Це із запасом на втрату тепла при відкритті кришки грилю)

 

7. Кладемо рибу на прямий жар. Готуємо під закритою кришкою 25 хвилин при 200°С (градусів).

 

 

8. Після того як приготуватися дорадо, накидаємо (як на фото) серветку і розбиваємо сіль за допомогою рукоятки від ножа.

1

2

 

9. Перед вживанням потрібно акуратно прибрати шкіру з риби.

 

Смачного!