Автор рецепту: Дмитро Касап

 

Інгредієнти:

Філе телятини - 200 г (частина шатобріан, середина)

Картопля - 200 г

Цибуля ріпчаста - 50 г

Печериці - 40г

Соєвий соус - 50г

Оливкова олія - 30г

Часник чистий - 3 зубчики

Чебрець - 1 гілочка

Вершки - 200г

Технологія приготування:

Філе телятини відбийте проти волокон та сформуйте круглий стейк.

Просушіть його паперовим рушником і замаринуйте з соєвим соусом, оливковою олією, 1 зубчиком часнику та чебрецем.

Наріжте цибулю півкільцями і обсмажте на сковороді, поки цибуля не стане прозорою, потім додайте нарізану соломкою картоплю і обсмажте до появи золотистої скоринки. Коли картопля буде готова, додайте нашатковані печериці і тушкуйте до повної готовності, після чого додайте вершки і дайте злегка закипіти. Заправте картопляну масу сіллю, перцем і давленим часником і перебийте блендером.

Замаринований стейк обсмажте на грилі або запікайте в духовці за температури 200С 15-20 хвилин в залежності від бажаного ступеня прожарювання.

Після приготування м'яса дайте стейку відпочити 5-7 хвилин і подавайте разом з картопляним мусом.