Автор рецепту: Дмитро Касап
Інгредієнти:
Філе телятини - 200 г (частина шатобріан, середина)
Картопля - 200 г
Цибуля ріпчаста - 50 г
Печериці - 40г
Соєвий соус - 50г
Оливкова олія - 30г
Часник чистий - 3 зубчики
Чебрець - 1 гілочка
Вершки - 200г
Технологія приготування:
Філе телятини відбийте проти волокон та сформуйте круглий стейк.
Просушіть його паперовим рушником і замаринуйте з соєвим соусом, оливковою олією, 1 зубчиком часнику та чебрецем.
Наріжте цибулю півкільцями і обсмажте на сковороді, поки цибуля не стане прозорою, потім додайте нарізану соломкою картоплю і обсмажте до появи золотистої скоринки. Коли картопля буде готова, додайте нашатковані печериці і тушкуйте до повної готовності, після чого додайте вершки і дайте злегка закипіти. Заправте картопляну масу сіллю, перцем і давленим часником і перебийте блендером.
Замаринований стейк обсмажте на грилі або запікайте в духовці за температури 200С 15-20 хвилин в залежності від бажаного ступеня прожарювання.
Після приготування м'яса дайте стейку відпочити 5-7 хвилин і подавайте разом з картопляним мусом.