Порцій: 4–6
Час підготовки: 12 хв
Час приготування: 15–18 хв

Інгредієнти:

  • 2 склянки свіжого шпинату (приблизно 120 г)

  • 8 великих яєць

  • 1 склянка грубо натертого сиру Фонтіна (можна замінити на твердий сир типу Гауда чи Емменталь)

  • ¼ склянки вершків (жирність 30–33%)

  • ½ ч. л. сушеного чебрецю

  • ½ ч. л. солі

  • ¼ ч. л. свіжомеленого чорного перцю

  • 1 ст. л. несолоного масла

  • 2 середніх пореї (біла та світло-зелена частина), тонко нарізані й добре промиті

  • 170 г відвареного чи запеченого індичого м’яса (залишки після свят — ідеально)

Приготування:

  1. У невеликій каструлі закип’ятіть 2–3 см води, вставте пароварку та викладіть шпинат. Накрийте кришкою й тушкуйте на парі, поки не зів’яне (приблизно 3 хв). Перекладіть у друшляк і добре відтисніть рідину.

  2. Розігрійте гриль для прямого та непрямого нагрівання (середній вогонь, 175–230 °C). Поставте чавунну сковороду чи планчу на прямий вогонь і прогрійте 5 хв.

  3. Розтопіть масло, додайте порей та готуйте 5 хв, періодично помішуючи, доки він не стане м’яким.

  4. Рівномірно розподіліть індичку та шпинат поверх порею.

  5. У глибокій мисці збийте яйця з вершками, сиром, чебрецем, сіллю та перцем. Вилийте суміш у сковороду й злегка перемішайте.

  6. Переставте сковороду на непрямий вогонь, закрийте кришку гриля та готуйте 15–18 хвилин, доки яйця не піднімуться й не стануть золотистими.

  7. Подавати можна теплим або кімнатної температури.