- Тип палива: Газ
- Порції: 4–5
- Час підготовки: 10 хв
- Час приготування: 2 год 30 хв
Інгредієнти
Індичка:
- 1 індиче філе на кістці
- 3 ст. л. універсальної барбекю-приправи
- 3 ст. л. приправи для стейку
- 4 ст. л. несолоного масла, нарізаного на 8 шматочків
Медово-вершковий соус в стилі каджун:
- 1 пачка несолоного масла
- 2 ст. л меду
- 1 ст. л подрібненого часнику
- 1 ст. л пластівців червоного перцю
- 1 ст. л каджунської приправи
- 1 ст. л кайенського перцю
Інструкція з приготування
Якщо ви готуєте для меншої компанії, цей рецепт стане чудовим вибором. Філе індички готується значно швидше, ніж ціла птиця, і підійде як для невеликого застілля, так і як доповнення до основної страви. Медово-вершковий соус в стилі каджун надає страві солодкуватий, пікантний і пряний смак.
- Розігрійте гриль до 135°C та налаштуйте його для непрямого приготування: запаліть пальники з одного боку, а на іншому готуйте м’ясо.
- Дістаньте індичку з упаковки, обсушіть і зніміть шкіру.
- Рівномірно приправте філе барбекю-приправою та приправою для стейку. Дайте постояти 15–20 хвилин при кімнатній температурі.
- Викладіть індичку на сторону гриля з непрямим нагрівом і готуйте до досягнення внутрішньої температури 49–54°C , приблизно 1,5–2 години.
- Зніміть філе з гриля, покладіть м’ясом донизу на 2 шматки фольги. Покладіть 4 шматочки масла під філе і 4 зверху.
- Щільно загорніть у фольгу, покладіть назад на гриль (м’ясом донизу) і готуйте до досягнення внутрішньої температури 71°C . Зніміть з гриля та дайте відпочити у фользі 15–20 хвилин.
- Тим часом у маленькій каструлі змішайте всі інгредієнти для соусу, доведіть до легкого кипіння та варіть 1–2 хвилини.
- Наріжте індичку та подавайте з медово-вершковим соусом у стилі каджун.
Смачного!