Цього сезону приготуйте ароматний зірковий хліб, який здивує ваших гостей! Цей хліб із святковими начинками створений для спільного застілля. Подайте його як частину фуршету або разом із аперитивами та закусками.

Порції: 8-12
Час підготовки: 1 година 40 хвилин (40 хвилин активної роботи)
Час випікання: 20-30 хвилин

 

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 склянка теплого молока
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 2 ½ склянки борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 3 ст. л. розтопленого масла
  • 1 яйце для змащування

Для журавлиного соусу:

  • 1 склянка свіжих або заморожених журавлин
  • 2-3 ст. л. коричневого цукру
  • ½ зірочки анісу
  • ¼ ч. л. кориці
  • Щіпка морської солі
  • Цедра та сік ½ апельсина
  • 1 ч. л. яблучного оцту

Для песто:

  • 60 г брюссельської капусти, розрізаної навпіл
  • 1 зубчик часнику
  • Жменя листя шавлії
  • ¼ склянки тертого сиру Грюйєр
  • ⅓ склянки подрібнених пеканів
  • Сік ½ лимона
  • ⅓ склянки м'якої оливкової олії
  • Сіль за смаком

 

Recipe image by Alicja Sieronski

Інструкції:

Тісто:

  1. Розчиніть дріжджі та цукор у теплому молоці, дайте постояти 10 хвилин до появи пінки.
  2. Додайте борошно, сіль і молочну суміш у чашу міксера. Замішуйте 5 хвилин на середній швидкості або вручну.
  3. Додайте розтоплене масло і продовжуйте замішувати до однорідності.
  4. Сформуйте кулю, покладіть у змащену миску, накрийте і залиште в теплому місці на 1 годину.

Журавлиний соус:

  1. Змішайте всі інгредієнти в каструлі, доведіть до кипіння.
  2. Варіть на слабкому вогні, поки суміш не загусне, приблизно 10 хвилин. Остудіть.

Песто:

  1. Змішайте всі інгредієнти в блендері до однорідності.

 

Формування зіркового хліба:

  1. Розділіть тісто на 3 частини.
  2. Розкачайте кожну частину в коло діаметром 30 см.
  3. На перше коло викладіть песто, залишивши краї чистими. Накрийте другим колом тіста.
  4. Викладіть журавлиний соус на другий шар і накрийте третім колом.
  5. В центрі зробіть відбиток чашкою, потім розріжте тісто на 16 частин від центру до країв.
  6. Скрутіть кожні два сусідні шматочки тіста у протилежні боки та з’єднайте кінці.

Випікання:

  1. Залиште на 15 хвилин для останнього підходу.
  2. Змастіть тісто яйцем.
  3. Випікайте при 190°C протягом 20-30 хвилин до золотистої скоринки.

Finished recipe image by Alicja Sieronski