Тип приготування: гридл або велика сковорода
Порцій: 6
Підготовка: 20 хв
Готування: 10–15 хв

 Суміш спецій

  • 2 ст. ложки меленого чилі

  • 1 ч. ложка крупної солі (kosher salt або морська)

  • ½ ч. ложки чорного перцю

  • ¼ ч. ложки цибулевого порошку

  • ¼ ч. ложки часникового порошку

  • ¼ ч. ложки паприки

  • ¼ ч. ложки подрібленого червоного перцю

  • ¼ ч. ложки кайєнського перцю

 Основні інгредієнти

  • 4 ст. ложки рослинної олії (розділити)

  • 700 г яловичого фаршу (80/20 — злегка жирний)

  • 8 великих пшеничних тортиль (приблизно 30 см)

  • ¾ склянки консервованої квасолі-пюре (refried beans)

  • ¾ склянки теплого соусу начо (nacho cheese sauce)

  • 6 тостада (пласкі кукурудзяні чіпси або хрусткі коржі)

  • ¾ склянки сметани

  • 2 склянки подрібненого салату (айсберг або ромен)

  • 2 склянки натертого сиру пепер джек (можна замінити на чеддер або гауду з перцем)

  • 2 склянки піко-де-гайо (або дрібно нарізані помідори, цибуля, перець, кінза)

 Приготування

  1. Розігрів гридла або сковороди:
    Розігрійте до середньої температури (близько 10 хв). Додайте 2 ст. ложки олії та рівномірно розподіліть шпателем.

  2. Обсмаження м’яса:
    Змішайте всі спеції у невеликій мисці.
    Додайте яловичину на гридл, посипте сумішшю спецій і обсмажуйте, розбиваючи грудки, доки м'ясо не стане рум’яним (4–5 хв).
    Зніміть з вогню й зменшіть температуру.

  3. Формування крапврапів:
    Дві тортильї розріжте на чверті — вони стануть "кришками".
    На кожну з шести цілих тортиль викладіть:

    • 2 ст. ложки квасолі-пюре

    • 2 ст. ложки соусу начо

    • ½ склянки м’яса

    • 1 тостада

    • 2 ст. ложки сметани

    • ⅓ склянки салату

    • ⅓ склянки сиру
      Зверху покладіть чверть тортильї та загорніть краї вгору, утворюючи шестикутник.

  4. Обсмаження крапврапів:
    Додайте решту олії на гридл. Покладіть крапврапи складеною стороною вниз.
    Обсмажуйте до золотистого кольору — приблизно 3–4 хв з кожного боку.

  5. Відпочинок:
    Зніміть з гридла, дайте постояти 2–3 хв.

 Подача

Подавайте з додатковим піко-де-гайо, сметаною або гострим соусом. Ідеально поєднується з лаймом та холодною колою або пивом.