Справжній «класичний» соус для піци складається лише з двох інгредієнтів: помідорів (бажано сорту Сан-Марцано) і солі. Проте в Ooni ми любимо експериментувати і додавати трохи більше смаку, тому ми вирішили урізноманітнити наш рецепт смаженим часником — і він одразу став…

 

Складність: низька
Кількість порцій: вистачає на 8 піц діаметром 30 см
Час підготовки: 1 хвилина
Час приготування: 45 хвилин

 

Інструменти:

  • Каструля для соусу

  • Прес або сито для протирання овочів (за бажанням)

 

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки оливкової олії extra virgin

  • 2 зубчики часнику, розчавлені або дрібно нарізані

  • 800 г консервованих очищених помідорів (бажано Сан-Марцано)

  • 2 чайні ложки цукру (за бажанням)

  • 1 чайна ложка солі

  • Жменя грубо подрібненого базиліку

  • Щіпка свіжозмеленого чорного перцю

 

Приготування:

Примітка: У рецепті вказано цукор як додатковий інгредієнт. Якщо помідори високої якості, він може не знадобитися. Якщо ж потрібно зменшити кислотність — додайте 2 чайні ложки цукру.

  1. Нагрійте олію в каструлі на середньому вогні. Коли вона стане гарячою, додайте часник і готуйте до м’якості, але не до золотистого кольору (не більше хвилини).

  2. Розімніть очищені помідори виделкою в мисці або скористайтеся ситом для овочів. Додайте їх у каструлю.

  3. Додайте решту інгредієнтів і тушкуйте на слабкому вогні близько 20 хвилин або до загустіння соусу.

  4. Соус можна використовувати відразу або зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до одного тижня.

Смачного!

 Ooni HQ
Наші портативні печі для піци пропонують різні варіанти: від аромату дров до зручності газу й електричного живлення, що дозволяє використовувати піч не тільки на вулиці, а й у приміщенні.