Справжній «класичний» соус для піци складається лише з двох інгредієнтів: помідорів (бажано сорту Сан-Марцано) і солі. Проте в Ooni ми любимо експериментувати і додавати трохи більше смаку, тому ми вирішили урізноманітнити наш рецепт смаженим часником — і він одразу став…
Складність: низька
Кількість порцій: вистачає на 8 піц діаметром 30 см
Час підготовки: 1 хвилина
Час приготування: 45 хвилин
Інструменти:
-
Каструля для соусу
-
Прес або сито для протирання овочів (за бажанням)
Інгредієнти:
-
2 столові ложки оливкової олії extra virgin
-
2 зубчики часнику, розчавлені або дрібно нарізані
-
800 г консервованих очищених помідорів (бажано Сан-Марцано)
-
2 чайні ложки цукру (за бажанням)
-
1 чайна ложка солі
-
Жменя грубо подрібненого базиліку
-
Щіпка свіжозмеленого чорного перцю
Приготування:
Примітка: У рецепті вказано цукор як додатковий інгредієнт. Якщо помідори високої якості, він може не знадобитися. Якщо ж потрібно зменшити кислотність — додайте 2 чайні ложки цукру.
-
Нагрійте олію в каструлі на середньому вогні. Коли вона стане гарячою, додайте часник і готуйте до м’якості, але не до золотистого кольору (не більше хвилини).
-
Розімніть очищені помідори виделкою в мисці або скористайтеся ситом для овочів. Додайте їх у каструлю.
-
Додайте решту інгредієнтів і тушкуйте на слабкому вогні близько 20 хвилин або до загустіння соусу.
-
Соус можна використовувати відразу або зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до одного тижня.
Смачного!
Ooni HQ
Наші портативні печі для піци пропонують різні варіанти: від аромату дров до зручності газу й електричного живлення, що дозволяє використовувати піч не тільки на вулиці, а й у приміщенні.