Кількість порцій: 2-4
Підготовчий час 15 хв
Загальний час 25 хв
Часникові, пікантні та трав'янисті – ці креветки є улюбленими для вечері в будні або для закуски на наступній вечірці. Відмовтеся від виделок і ножів, занурюйтесь пальцями та їжте з хрустким хлібом на заквасці, щоб ввібрати весь смак.
Інгредієнти
- 20 великих сирих креветок, панцирів і голів на
- 2 столові ложки Aglio Olio
- 2 ч.л. морської солі крупного помелу
- 1 столова ложка лимонної цедри
- 4 столові ложки оливкової олії
Технологія приготування
- Змішайте оливкову олію,суміш спецій Aglio Olio, сіль і цедру лимона у великій мисці. Дайте відпочити 5 хвилин.
- Додайте креветки в миску і рівномірно змастіть оливковою олією та Aglio Olio поставте в холодильник і відпочиньте 10 хвилин.
- Міцну чавунну сковорідку розігрійте на відкритому вогні (на плиті або на грилі).
- Коли сковорода нагріється, покладіть креветки і обсмажте на грилі 2-3 хвилини збоку, поки креветки не стануть яскраво-рожевими і не почнуть карамелізуватися.
- Подавайте негайно з часточками лимона та хрустким хлібом на заквасці. З цим рецептом можна облизувати пальчики – дивитися не будемо.
Легкі креветки Aglio Olio — це найпростіший і найсмачніший рецепт пасти, який ви можете приготувати. Ідеальний рецепт вечері для вечірніх страв. Додайте трохи спагетті до креветок на грилі, подрібніть трохи сиру пармезан, і все готово!