Порцій: 4–6
Підготовка: 5 хв
Загальний час: 10 хв

Швидко, легко і неймовірно смачно – креветки в липкому, солодко-пряному соусі з карамелізованим медом і часником. Ідеальні для вечірки або особливої вечері на вихідних!

Інгредієнти

  • 1 кг сирих креветок (з головами та панциром або очищених – за смаком)

  • 4 ст. л. вершкового масла або рослинної олії

  • 1 ст. л. меду

  • 2 ст. л. корейського барбекю кочуджанг

  • 2 зубчики часнику, грубо нарізані

  • 2 ст. л. свіжої кінзи, грубо нарізаної (можна замінити петрушкою)

  • 1 лайм, нарізаний на часточки

 

Спосіб приготування

  1. Розігрійте велику сковороду на середньо-високому вогні. Додайте масло або олію й дайте розтопитися.

  2. Додайте до гарячого жиру мед, соус Gochujang і часник. Поки соус нагрівається й починає пузиритися, обсушіть креветки паперовим рушником.

  3. Коли соус почне кипіти, додайте креветки на сковороду. Обсмажуйте приблизно 2 хвилини, поки одна сторона не стане рум’яною і карамелізованою.

  4. Переверніть креветки щипцями й обсмажте ще 1–2 хвилини до готовності.

  5. Зніміть сковороду з вогню. Полийте креветки соусом зі сковороди, посипте кінзою і збризніть свіжим соком лайма.

  6. Подавайте відразу з дольками лайма.

 

 Порада: Якщо не маєте Gochujang, можна зробити просту заміну: змішайте пасту чилі або гострий кетчуп із соєвим соусом та невеликою кількістю оцту й цукру. Але смак буде інший – менш глибокий і ферментований.