Порцій: 4–6
Підготовка: 5 хв
Загальний час: 10 хв
Швидко, легко і неймовірно смачно – креветки в липкому, солодко-пряному соусі з карамелізованим медом і часником. Ідеальні для вечірки або особливої вечері на вихідних!
Інгредієнти
-
1 кг сирих креветок (з головами та панциром або очищених – за смаком)
-
4 ст. л. вершкового масла або рослинної олії
-
1 ст. л. меду
-
2 ст. л. корейського барбекю кочуджанг
-
2 зубчики часнику, грубо нарізані
-
2 ст. л. свіжої кінзи, грубо нарізаної (можна замінити петрушкою)
-
1 лайм, нарізаний на часточки
Спосіб приготування
-
Розігрійте велику сковороду на середньо-високому вогні. Додайте масло або олію й дайте розтопитися.
-
Додайте до гарячого жиру мед, соус Gochujang і часник. Поки соус нагрівається й починає пузиритися, обсушіть креветки паперовим рушником.
-
Коли соус почне кипіти, додайте креветки на сковороду. Обсмажуйте приблизно 2 хвилини, поки одна сторона не стане рум’яною і карамелізованою.
-
Переверніть креветки щипцями й обсмажте ще 1–2 хвилини до готовності.
-
Зніміть сковороду з вогню. Полийте креветки соусом зі сковороди, посипте кінзою і збризніть свіжим соком лайма.
-
Подавайте відразу з дольками лайма.
Порада: Якщо не маєте Gochujang, можна зробити просту заміну: змішайте пасту чилі або гострий кетчуп із соєвим соусом та невеликою кількістю оцту й цукру. Але смак буде інший – менш глибокий і ферментований.