Інгредієнти:
- 3 великих яйця (кімнатної температури)
- 1 склянка / 170 г цукру (залиште кілька столових ложок для посипання)
- 1 столова ложка свіжого розмарину
- 1 2/3 склянки / 225 г борошна
- 2 1/2 чайної ложки розпушувача
- 3/4 чайної ложки солі
- 3/4 склянки / 180 мл оливкової олії (extra virgin)
- 1/4 склянки / 60 мл молока
- Трохи цукрової пудри для декору
Приготування:
Підготовка розмарину
Подрібніть свіжий розмарин, щоб отримати 1 столову ложку. Якщо хочете ніжний аромат – цього достатньо. Якщо любите розмарин – використовуйте 2-3 столові ложки.
Змішування інгредієнтів
Збийте яйця з цукром до утворення густої піни (об’єм має потроїтися).
Поєднання сухих інгредієнтів
Змішайте сухі інгредієнти та подрібнений розмарин в окремій мисці, потім поступово додавайте до яєчно-цукрової суміші. Коли борошно добре вмішається, повільно влийте оливкову олію та молоко, продовжуючи збивати до отримання однорідного тіста.
Випікання
Форму для випікання застеліть пергаментом, краї змастіть олією. Вилийте тісто у форму, посипте зверху цукром.
Випікати у попередньо розігрітій духовці (180°C) 35 хвилин.
Перевірте готовність зубочисткою – якщо вона виходить сухою, торт готовий. Дайте трохи охолонути перед тим, як виймати з форми.
Останній штрих
Посипте торт цукровою пудрою та прикрасьте гілочками розмарину.
Хочете зробити цей торт святковим?
Додайте крем з цитрусовим ароматом! Просто збийте разом вершковий сир, масло, цукрову пудру, ванільний екстракт і цедру лайма.