Інгредієнти:

 

Baking ingredients and the Click & Grow Smart Garden 3 on a wooden table.

  • 3 великих яйця (кімнатної температури)
  • 1 склянка / 170 г цукру (залиште кілька столових ложок для посипання)
  • 1 столова ложка свіжого розмарину
  • 1 2/3 склянки / 225 г борошна
  • 2 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 3/4 чайної ложки солі
  • 3/4 склянки / 180 мл оливкової олії (extra virgin)
  • 1/4 склянки / 60 мл молока
  • Трохи цукрової пудри для декору

 

Приготування:

Woman harvesting rosemary from a Click & Grow Smart Garden 3

 

 Підготовка розмарину
Подрібніть свіжий розмарин, щоб отримати 1 столову ложку. Якщо хочете ніжний аромат – цього достатньо. Якщо любите розмарин – використовуйте 2-3 столові ложки.

 

Woman adding eggs to a baking mixture.

 

 Змішування інгредієнтів
Збийте яйця з цукром до утворення густої піни (об’єм має потроїтися).

 

Woman adding sugar to a baking mixture.

 Поєднання сухих інгредієнтів
Змішайте сухі інгредієнти та подрібнений розмарин в окремій мисці, потім поступово додавайте до яєчно-цукрової суміші. Коли борошно добре вмішається, повільно влийте оливкову олію та молоко, продовжуючи збивати до отримання однорідного тіста.

 

Woman cutting parchment paper for baking.

 Випікання
Форму для випікання застеліть пергаментом, краї змастіть олією. Вилийте тісто у форму, посипте зверху цукром.

 

Woman decorating a cake with powdered sugar.

 Випікати у попередньо розігрітій духовці (180°C) 35 хвилин.
Перевірте готовність зубочисткою – якщо вона виходить сухою, торт готовий. Дайте трохи охолонути перед тим, як виймати з форми.

 Останній штрих
Посипте торт цукровою пудрою та прикрасьте гілочками розмарину.

Cake topped with powdered sugar and fresh rosemary on a wooden table.

Хочете зробити цей торт святковим?
Додайте крем з цитрусовим ароматом! Просто збийте разом вершковий сир, масло, цукрову пудру, ванільний екстракт і цедру лайма.