🔥 Вогонь розпалений, голландська піч готова!

 Соковита та пікантна курка, приготована в голландській печі, — незабутнє смакове задоволення! 

 

Інгредієнти на 5 порцій:

  •  2 довгі червоні чилі
  • 1 ч.л. свіжо натертого імбиру
  •  2 зубчики часнику, розчавлені
  •  1 ст.л. кокосової олії (або оливкової олії)
  •  1/2 ч.л. солі
  •  Чорний перець за смаком
  •  1 чашка дрібно нарізаного коріандру
  •  1,6 кг ціла курка 
  •  2 стакани / 500 мл курячого бульйону (бажано з низьким вмістом солі)
  • 1 стебло лемонграсу (тільки біла частина), розчавлене
  •  2 листки кафір-лайма
  •  400 мл легкого кокосового молока (1 банка)
  • 400 г маленьких картоплин, добре вимитих
  •  1 лайм
  •  2 ч.л. кокосового цукру (або коричневого цукру)
  • 1 ст.л. рибного соусу

Приготування:

  1. Підготовка маринаду: Дрібно наріжте червоний чилі і змішайте з натертим імбиром, розчавленим часником, кокосовою олією, коріандром, сіллю та перцем.

  2. Маринування курки: Обережно підніміть шкіру курки та заповніть її отриманою сумішшю.

  3. Обсмажування курки: Помістіть замариновану курку в голландську піч і смажте на середньому вогні протягом 45 хвилин.

  4. Додавання картоплі та кокосового молока: Додайте вимиті картоплини і кокосове молоко. Продовжуйте смажити ще 30 хвилин.

  5. Завершення бульйону: Вийміть курку і додайте в каструлю сік лайма, кокосовий цукор і рибний соус. Перемішуйте, поки цукор не розчиниться.

  6. Фініш: Додайте решту коріандру в бульйон і подавайте курку з ароматним бульйоном.

Смачного! Насолоджуйтесь пікантною куркою!