🔥 Вогонь розпалений, голландська піч готова!
Соковита та пікантна курка, приготована в голландській печі, — незабутнє смакове задоволення!
Інгредієнти на 5 порцій:
- 2 довгі червоні чилі
- 1 ч.л. свіжо натертого імбиру
- 2 зубчики часнику, розчавлені
- 1 ст.л. кокосової олії (або оливкової олії)
- 1/2 ч.л. солі
- Чорний перець за смаком
- 1 чашка дрібно нарізаного коріандру
- 1,6 кг ціла курка
- 2 стакани / 500 мл курячого бульйону (бажано з низьким вмістом солі)
- 1 стебло лемонграсу (тільки біла частина), розчавлене
- 2 листки кафір-лайма
- 400 мл легкого кокосового молока (1 банка)
- 400 г маленьких картоплин, добре вимитих
- 1 лайм
- 2 ч.л. кокосового цукру (або коричневого цукру)
- 1 ст.л. рибного соусу
Приготування:
-
Підготовка маринаду: Дрібно наріжте червоний чилі і змішайте з натертим імбиром, розчавленим часником, кокосовою олією, коріандром, сіллю та перцем.
-
Маринування курки: Обережно підніміть шкіру курки та заповніть її отриманою сумішшю.
-
Обсмажування курки: Помістіть замариновану курку в голландську піч і смажте на середньому вогні протягом 45 хвилин.
-
Додавання картоплі та кокосового молока: Додайте вимиті картоплини і кокосове молоко. Продовжуйте смажити ще 30 хвилин.
-
Завершення бульйону: Вийміть курку і додайте в каструлю сік лайма, кокосовий цукор і рибний соус. Перемішуйте, поки цукор не розчиниться.
-
Фініш: Додайте решту коріандру в бульйон і подавайте курку з ароматним бульйоном.
Смачного! Насолоджуйтесь пікантною куркою!