Легкий і пухкий бортик, солодкі томати, моцарела та кілька ароматних листочків базиліку — це все, що потрібно для класичної піци Маргарита. Це ідеальна відправна точка для подорожі у світ домашньої піци, а також перевірений рецепт, коли хочеться приготувати щось традиційне й непідвладне часу.

Наш рецепт дуже простий і базується на якісних інгредієнтах: томатах Сан-Марцано, ніжній моцарелі та свіжому базиліку.

 

Порції:

На 1 піцу (30–40 см у діаметрі)

Рівень складності:

Легкий

Час приготування:

10 хвилин

Час випікання:

1–2 хвилини

 

Порада:
Заздалегідь підготуйте тісто, щоб воно встигло настоятись при кімнатній температурі приблизно за 4 години до випікання. Соус також краще приготувати наперед або використати час нагрівання духовки для його приготування.

 

Приготування:

  1. Увімкніть піч для піци Ooni.
    Вона має нагрітись до 500 °C (на камені всередині). Для точного вимірювання температури скористайтесь кухонним інфрачервоним термометром Ooni.

  2. Злегка присипте лопатку для піци борошном.

  3. Розтягніть тісто у коло діаметром 30–40 см і покладіть його на лопатку.

  4. Додайте соус із томатів, шматочки моцарели, трохи оливкової олії — залишаючи приблизно 1 см від краю для бортика.

  5. Перенесіть піцу до печі та випікайте 1–2 хвилини, повертаючи її кожні 20 секунд для рівномірної скоринки.

  6. Після випікання вийміть піцу та додайте зверху свіжі листки базиліку.

  7. Подавайте одразу. Смачного!