Легкий і пухкий бортик, солодкі томати, моцарела та кілька ароматних листочків базиліку — це все, що потрібно для класичної піци Маргарита. Це ідеальна відправна точка для подорожі у світ домашньої піци, а також перевірений рецепт, коли хочеться приготувати щось традиційне й непідвладне часу.
Наш рецепт дуже простий і базується на якісних інгредієнтах: томатах Сан-Марцано, ніжній моцарелі та свіжому базиліку.
Порції:
На 1 піцу (30–40 см у діаметрі)
Рівень складності:
Легкий
Час приготування:
10 хвилин
Час випікання:
1–2 хвилини
Порада:
Заздалегідь підготуйте тісто, щоб воно встигло настоятись при кімнатній температурі приблизно за 4 години до випікання. Соус також краще приготувати наперед або використати час нагрівання духовки для його приготування.
Приготування:
-
Увімкніть піч для піци Ooni.
Вона має нагрітись до 500 °C (на камені всередині). Для точного вимірювання температури скористайтесь кухонним інфрачервоним термометром Ooni. -
Злегка присипте лопатку для піци борошном.
-
Розтягніть тісто у коло діаметром 30–40 см і покладіть його на лопатку.
-
Додайте соус із томатів, шматочки моцарели, трохи оливкової олії — залишаючи приблизно 1 см від краю для бортика.
-
Перенесіть піцу до печі та випікайте 1–2 хвилини, повертаючи її кожні 20 секунд для рівномірної скоринки.
-
Після випікання вийміть піцу та додайте зверху свіжі листки базиліку.
-
Подавайте одразу. Смачного!