Полийте основу для піци вершками до та після випікання — це стане швидким варіантом соусу бешамель. Цей фірмовий рецепт білої піци від дегустаторки піци Пеґґі Пол Каселла готується на сковороді з чавуну і має хрусткий бекон та карамелізований порей.
Інгредієнти:
-
250/330 г класичного тіста для піци (на 1 піцу 30 або 40 см)
-
1 середній порей, очищений і нарізаний кільцями
-
1 ст. ложка несолоного масла
-
2 смужки бекону, нарізані
-
110 г сиру Ґрюйєр, натертого
-
4 ст. ложки жирних вершків
-
Оливкова олія
Приготування:
-
Підготуйте тісто для піци заздалегідь.
Скористайтеся перевіреним рецептом класичного тіста для піци. -
Розігрійте піч для піци Ooni до 300 °C — виміряйте температуру за допомогою інфрачервоного термометра.
-
Полийте трохи оливкової олії у сковороду та поставте її у піч, щоб розігрілася.
-
Коли сковорода нагріється, додайте бекон і готуйте приблизно 5 хвилин, поки він не стане злегка хрустким. Вийміть і відкладіть.
-
Додайте половину масла в сковороду та поверніть її у піч.
-
Коли масло розтопиться, додайте порей і решту масла, готуйте ще 5 хвилин або доки порей не стане м’яким і карамелізованим. Вийміть і відкладіть.
-
Збільшіть температуру печі до 500 °C.
-
Присипте лопатку для піци борошном, розтягніть тісто до 30 або 40 см, викладіть на лопатку. Полийте основу оливковою олією і розподіліть її тонким шаром пензлем або пальцями.
-
Додайте половину сиру Ґрюйєр і половину вершків, потім викладіть бекон, порей і решту сиру.
-
Випікайте піцу, обертаючи її для рівномірного приготування.
-
Коли піца готова, дістаньте її з печі та полийте залишками вершків. Приправте сіллю та перцем за смаком і подавайте одразу.