Полийте основу для піци вершками до та після випікання — це стане швидким варіантом соусу бешамель. Цей фірмовий рецепт білої піци від дегустаторки піци Пеґґі Пол Каселла готується на сковороді з чавуну і має хрусткий бекон та карамелізований порей.

 

Інгредієнти:

  • 250/330 г класичного тіста для піци (на 1 піцу 30 або 40 см)

  • 1 середній порей, очищений і нарізаний кільцями

  • 1 ст. ложка несолоного масла

  • 2 смужки бекону, нарізані

  • 110 г сиру Ґрюйєр, натертого

  • 4 ст. ложки жирних вершків

  • Оливкова олія

 

Приготування:

  1. Підготуйте тісто для піци заздалегідь.
    Скористайтеся перевіреним рецептом класичного тіста для піци.

  2. Розігрійте піч для піци Ooni до 300 °C  — виміряйте температуру за допомогою інфрачервоного термометра.

  3. Полийте трохи оливкової олії у сковороду та поставте її у піч, щоб розігрілася.

  4. Коли сковорода нагріється, додайте бекон і готуйте приблизно 5 хвилин, поки він не стане злегка хрустким. Вийміть і відкладіть.

  5. Додайте половину масла в сковороду та поверніть її у піч.

  6. Коли масло розтопиться, додайте порей і решту масла, готуйте ще 5 хвилин або доки порей не стане м’яким і карамелізованим. Вийміть і відкладіть.

  7. Збільшіть температуру печі до 500 °C.

  8. Присипте лопатку для піци борошном, розтягніть тісто до 30 або 40 см, викладіть на лопатку. Полийте основу оливковою олією і розподіліть її тонким шаром пензлем або пальцями.

  9. Додайте половину сиру Ґрюйєр і половину вершків, потім викладіть бекон, порей і решту сиру.

  10. Випікайте піцу, обертаючи її для рівномірного приготування.

  11. Коли піца готова, дістаньте її з печі та полийте залишками вершків. Приправте сіллю та перцем за смаком і подавайте одразу.