Рівень складності: середня
частина: на одну піцу діаметром 30–40 см (12"/16")
Інгредієнти:
-
250–330 г класичного тіста для піци
-
90 г вершкового сиру (напр. Філадельфія)
-
150 г копченого лосося, порваного на шматочки
-
1 ст. л. каперсів
-
Жменя свіжого кропу, подрібленого
-
Часточки лимона – для подачі
Спосіб приготування:
-
Підготуйте тісто
Замісіть тісто заздалегідь за рецептом класичної піци й дай йому настоятися. -
Розігрійте піч
Розігрійте піч до 500 °C, якщо використаєте піч Ooni . Максимальна кількість має бути максимальною. -
Сформуйте основу
Присипте трохи борошна на лопатку для піци. Розтягніть тісто до розміру 30–40 см. Рівномірно намасти вершковий сир, залишивши край без сиру. -
Додайте спосіб
Виклади копченого лосося поверх сиру, потім додайте каперси. -
Випікайте піцу
Перекладіть піцу в піч. Під час випікання обертайте її для рівномірного пропікання. Готуйте до золотистої скоринки. -
Додайте свіжі інгредієнти
Після випікання посипте піцу подрібненим кроком і подавайте з лимонними дольками.
Порада:
Можете спробувати альтернативний варіант — спочатку проспекти основи без приготування, а потім викласти сир, лосось, каперси та кріп, щоб створити піцу в стилі фокачі (холодна подача).