Рівень складності: середня
частина: на одну піцу діаметром 30–40 см (12"/16")

Інгредієнти:

  • 250–330 г класичного тіста для піци

  • 90 г вершкового сиру (напр. Філадельфія)

  • 150 г копченого лосося, порваного на шматочки

  • 1 ст. л. каперсів

  • Жменя свіжого кропу, подрібленого

  • Часточки лимона – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте тісто
    Замісіть тісто заздалегідь за рецептом класичної піци й дай йому настоятися.

  2. Розігрійте піч
    Розігрійте піч до 500 °C, якщо використаєте піч Ooni . Максимальна кількість має бути максимальною.

  3. Сформуйте основу
    Присипте трохи борошна на лопатку для піци. Розтягніть тісто до розміру 30–40 см. Рівномірно намасти вершковий сир, залишивши край без сиру.

  4. Додайте спосіб
    Виклади копченого лосося поверх сиру, потім додайте каперси.

  5. Випікайте піцу
    Перекладіть піцу в піч. Під час випікання обертайте її для рівномірного пропікання. Готуйте до золотистої скоринки.

  6. Додайте свіжі інгредієнти
    Після випікання посипте піцу подрібненим кроком і подавайте з лимонними дольками.


Порада:

Можете спробувати альтернативний варіант — спочатку проспекти основи без приготування, а потім викласти сир, лосось, каперси та кріп, щоб створити піцу в стилі фокачі (холодна подача).