Ніжний темний шоколад і солодка полуниця ще ніколи не смакували так добре, як на цій вишуканій десертній піці.
Інгредієнти (на піцу діаметром 30/40 см):
-
Борошно — для присипання
-
250/330 г класичного тіста для піци
-
Оливкова олія — для змащування
-
1 ст. ложка полуничного джему
-
½ склянки (приблизно 75 г) свіжої полуниці, нарізаної скибочками
-
¼ склянки (приблизно 30 г) натертого чорного шоколаду
-
Жменька їстівних квітів (за бажанням)
Приготування:
-
Приготуйте тісто заздалегідь. Ви можете скористатися будь-яким рецептом класичного тіста для піци.
-
Розігрійте піч до температури 500 °C (950 °F), якщо використовуєте піч Ooni або аналогічну. Для перевірки температури можна скористатися інфрачервоним термометром.
-
Присипте лопатку борошном, розтягніть тісто до бажаного діаметра і викладіть його на лопатку.
-
Змастіть тісто оливковою олією та випікайте в печі, періодично повертаючи піцу, щоб забезпечити рівномірне приготування.
-
Готову піцу вийміть з печі, намастіть полуничним джемом, викладіть зверху скибочки полуниці, посипте натертим чорним шоколадом (він одразу почне танути) і, за бажанням, прикрасьте їстівними квітами.