Ніжний темний шоколад і солодка полуниця ще ніколи не смакували так добре, як на цій вишуканій десертній піці.


Інгредієнти (на піцу діаметром 30/40 см):

  • Борошно — для присипання

  • 250/330 г класичного тіста для піци

  • Оливкова олія — для змащування

  • 1 ст. ложка полуничного джему

  • ½ склянки (приблизно 75 г) свіжої полуниці, нарізаної скибочками

  • ¼ склянки (приблизно 30 г) натертого чорного шоколаду

  • Жменька їстівних квітів (за бажанням)

Приготування:

  1. Приготуйте тісто заздалегідь. Ви можете скористатися будь-яким рецептом класичного тіста для піци.

  2. Розігрійте піч до температури 500 °C (950 °F), якщо використовуєте піч Ooni або аналогічну. Для перевірки температури можна скористатися інфрачервоним термометром.

  3. Присипте лопатку борошном, розтягніть тісто до бажаного діаметра і викладіть його на лопатку.

  4. Змастіть тісто оливковою олією та випікайте в печі, періодично повертаючи піцу, щоб забезпечити рівномірне приготування.

  5. Готову піцу вийміть з печі, намастіть полуничним джемом, викладіть зверху скибочки полуниці, посипте натертим чорним шоколадом (він одразу почне танути) і, за бажанням, прикрасьте їстівними квітами.