Замість звичного пікантного салямі використовуйте супресату — гостру витриману ковбасу з півдня Італії.
Інгредієнти (на піцу діаметром 30/40 см)
-
250/330 г класичного тіста для піци
-
5 ст. ложок (90 мл) томатного соусу для піци (див. нижче)
-
4–5 скибок супресати
-
1/4 цибулі, дрібно нарізаної
-
100 г моцарели
-
Жменя маленьких листочків базиліку
-
2 ст. ложки (40 мл) оливкової олії extra virgin
Приготування
-
Попередньо приготуйте тісто для піци.
-
Для соусу рекомендуємо приготувати простий класичний соус для піци з часником, сіллю та базиліком — він чудово підкреслює смак усіх інгредієнтів.
-
Коли тісто і соус готові, розігрійте піч для піци (наприклад, Ooni) до 500°C. Перевірити температуру допоможе інфрачервоний термометр.
-
Присипте лопату для піци невеликою кількістю борошна. Розтягніть тісто у круг діаметром 30/40 см та викладіть на лопату.
-
Рівномірно намастіть соус, додайте супресату, цибулю та моцарелу.
-
Перекладіть піцу у піч і періодично обертайте її під час випікання.
-
Готову піцу вийміть з печі, додайте свіжий базилік та збризніть оливковою олією. Подавати одразу!