Замість звичного пікантного салямі використовуйте супресату — гостру витриману ковбасу з півдня Італії.

Інгредієнти (на піцу діаметром 30/40 см)

  • 250/330 г класичного тіста для піци

  • 5 ст. ложок (90 мл) томатного соусу для піци (див. нижче)

  • 4–5 скибок супресати

  • 1/4 цибулі, дрібно нарізаної

  • 100 г моцарели

  • Жменя маленьких листочків базиліку

  • 2 ст. ложки (40 мл) оливкової олії extra virgin

 

Приготування

  1. Попередньо приготуйте тісто для піци.

  2. Для соусу рекомендуємо приготувати простий класичний соус для піци з часником, сіллю та базиліком — він чудово підкреслює смак усіх інгредієнтів.

  3. Коли тісто і соус готові, розігрійте піч для піци (наприклад, Ooni) до 500°C. Перевірити температуру допоможе інфрачервоний термометр.

  4. Присипте лопату для піци невеликою кількістю борошна. Розтягніть тісто у круг діаметром 30/40 см та викладіть на лопату.

  5. Рівномірно намастіть соус, додайте супресату, цибулю та моцарелу.

  6. Перекладіть піцу у піч і періодично обертайте її під час випікання.

  7. Готову піцу вийміть з печі, додайте свіжий базилік та збризніть оливковою олією. Подавати одразу!