Тип палива: електрика
Порції: 2
Підготовка: 15 хвилин
Час на грилі: 8–10 хвилин


Інгредієнти

  • 450 г яловичого фаршу (80% нежирного м’яса)

  • Чилі-майо:

    • ¾ склянки майонезу

    • 1 ст. л. гострого соусу чилі-часник (наприклад, Sriracha)

  • Оливкова олія

  • 3 шалота (дрібно нарізати)

  • Кошерна сіль

  • Мелений чорний перець

  • 4 скибочки чеддера (по 30 г)

  • 2 булочки бріош (розрізані)


 Обладнання

  • Гриль з плоскою гриддл-плитою (або сковорода)


 Приготування

1. Сформуйте з фаршу 4 однакові пухкі кульки. Покладіть їх у холодильник до моменту смаження.
2. Підготуйте гриль: зніміть праву решітку та встановіть гриддл. Розігрійте гриль на максимальній температурі протягом 10–15 хвилин.
3. У невеликій мисці змішайте інгредієнти для чилі-майо та відставте убік.
4. Щедро змастіть гриддл олією. Почистіть решітку гриля щіткою з нержавіючої сталі.
5. Викладіть шалот на гриддл і обсмажуйте на сильному вогні під закритою кришкою до золотистого кольору (приблизно 3–4 хвилини), постійно перевертаючи. Зніміть шалот і відкладіть.
6. Викладіть м’ясні кульки на гриддл, розплющіть їх лопаткою або пресом для бургерів, посоліть і поперчіть. Смажте з закритою кришкою 3 хвилини. Переверніть, покладіть сир, а на решітку — булочки для підрум’янення. Готуйте ще 1–2 хвилини, поки сир не розплавиться, а булочки не підрум’яняться.
7. Зберіть кожен бургер: булочка, чилі-майо, обсмажений шалот, дві котлети із сиром.