Тип палива: Газ
Кількість порцій: для 8–10 осіб
Час підготовки: 30 хвилин
Час маринування: 12–24 години
Інгредієнти
Трав'яна паста
-
1 пачка свіжого базиліку
-
½ пачки свіжих листів орегано
-
½ склянки свіжого листя петрушки
-
2 столові ложки свіжого листя розмарину
-
2 столові ложки свіжого листя чебрецю (тим'яну)
-
2 зубчики часнику (очищені)
-
¼ склянки оливкової олії
-
2 столові ложки діжонської гірчиці
-
½ чайної ложки сухого гірчичного порошку
-
1 столова ложка кошерної солі
-
1½ чайної ложки чорного меленого перцю
Запечений м'ясний виріз
-
1 Прайм-Ріб (ребро з кісткою, вага 4 кг / 4 ребра)
Спеціальне обладнання
-
Вертел
-
Кухонна мотузка (для фіксації м’яса)
Інструкції
Створіть вражаючу центральну страву – прайм-ріб, обсмажений на вертелі з трав'яною скоринкою, завершений інтенсивним нагрівом інфрачервоного гриля. Дозвольте суміші для натирання маринуватися з м'ясом протягом ночі, щоб сіль в натиранні могла проникнути у глибину м'яса. Якщо у вас немає можливості залишити м'ясо на ніч, зменшення кількості солі забезпечить більш збалансований смак натирання.
-
Покладіть усі інгредієнти для трав'яної пасти в кухонний комбайн і подрібніть до однорідної пасти. Якщо у вас немає часу на нічне маринування, зменшіть сіль до 2 чайних ложок.
-
Очистіть та обріжте зовнішній шар жиру, а також зайвий жир з кінця кістки. Щільно зав'яжіть м'ясо кухонним мотузком, сформувавши циліндр.
-
Щедро намажте трав'яною пастою поверхню м'яса, уникаючи сторони з кісткою. Якщо є час, накрийте м'ясо та залиште в холодильнику на ніч.
-
Підготуйте гриль для непрямого приготування на низькому жарі 135°–163°C
-
Розташуйте м'ясо по центру вертела та закріпіть його виделками для вертела (переконайтесь, що м'ясо знаходиться рівно над інфрачервоним нагрівачем перед тим, як затягнути виделки).
-
Вставте вертел у мотор та увімкніть його. Готуйте м'ясо з закритою кришкою до досягнення внутрішньої температури 38–40°C для середнього ступеню просмаження, приблизно 2–2,5 години.
-
Вимкніть основні пальники. Відкрийте кришку та увімкніть інфрачервоний гриль на високій потужності. Продовжуючи обертання та з відкритою кришкою, обсмажте м'ясо до темно-коричневого забарвлення, з місцями з вираженим обгорілим ефектом пасти, доки внутрішня температура не досягне 49°C, приблизно 10–15 хвилин.
-
Зніміть м'ясо, перекладіть його на дощечку. Дайте м'ясу відпочити 30 хвилин до 1 години перед тим, як зняти вертел, обрізати мотузку та нарізати.