Тип палива: Газ
Кількість порцій: для 8–10 осіб
Час підготовки: 30 хвилин
Час маринування: 12–24 години

 

Інгредієнти

Трав'яна паста

  • 1 пачка свіжого базиліку

  • ½ пачки  свіжих листів орегано

  • ½ склянки свіжого листя петрушки

  • 2 столові ложки свіжого листя розмарину

  • 2 столові ложки свіжого листя чебрецю (тим'яну)

  • 2 зубчики часнику (очищені)

  • ¼ склянки оливкової олії

  • 2 столові ложки діжонської гірчиці

  • ½ чайної ложки сухого гірчичного порошку

  • 1 столова ложка кошерної солі 

  • 1½ чайної ложки чорного меленого перцю

Запечений м'ясний виріз

  • 1 Прайм-Ріб (ребро з кісткою, вага 4 кг / 4 ребра)

Спеціальне обладнання

  • Вертел

  • Кухонна мотузка (для фіксації м’яса)

 

Інструкції

Створіть вражаючу центральну страву – прайм-ріб, обсмажений на вертелі з трав'яною скоринкою, завершений інтенсивним нагрівом інфрачервоного гриля. Дозвольте суміші для натирання маринуватися з м'ясом протягом ночі, щоб сіль в натиранні могла проникнути у глибину м'яса. Якщо у вас немає можливості залишити м'ясо на ніч, зменшення кількості солі забезпечить більш збалансований смак натирання.

  1. Покладіть усі інгредієнти для трав'яної пасти в кухонний комбайн і подрібніть до однорідної пасти. Якщо у вас немає часу на нічне маринування, зменшіть сіль до 2 чайних ложок.

  2.  Очистіть та обріжте зовнішній шар жиру, а також зайвий жир з кінця кістки. Щільно зав'яжіть м'ясо кухонним мотузком, сформувавши циліндр.

  3. Щедро намажте трав'яною пастою поверхню м'яса, уникаючи сторони з кісткою. Якщо є час, накрийте м'ясо та залиште в холодильнику на ніч.

  4. Підготуйте гриль для непрямого приготування на низькому жарі 135°–163°C

  5. Розташуйте м'ясо по центру вертела та закріпіть його виделками для вертела (переконайтесь, що м'ясо знаходиться рівно над інфрачервоним нагрівачем перед тим, як затягнути виделки).

  6. Вставте вертел у мотор та увімкніть його. Готуйте м'ясо з закритою кришкою до досягнення внутрішньої температури 38–40°C для середнього ступеню просмаження, приблизно 2–2,5 години.

  7. Вимкніть основні пальники. Відкрийте кришку та увімкніть інфрачервоний гриль на високій потужності. Продовжуючи обертання та з відкритою кришкою, обсмажте м'ясо до темно-коричневого забарвлення, з місцями з вираженим обгорілим ефектом пасти, доки внутрішня температура не досягне 49°C, приблизно 10–15 хвилин.

  8. Зніміть м'ясо, перекладіть його на дощечку. Дайте м'ясу відпочити 30 хвилин до 1 години перед тим, як зняти вертел, обрізати мотузку та нарізати.