Час приготування: 30 хв
Час приготування: 45 хв
Загальний час: 1 година 15 хв
Кількість порцій: 6
Інгредієнти:
-
4 стиглих помідори (або помідори чері)
-
2 ст. л. діжонської гірчиці
-
1 упаковка листкового тіста
-
2 ч. л. свіжого чебрецю (або 1 ч. л. сушеного)
-
1 ст. л. вершкового масла
-
морська сіль — за смаком
-
1/4 склянки бальзамічного отту
Приготування:
-
Розігрійте духовку до 200°C.
-
Наріжте помідори скибочками товщиною приблизно 0,6 см. Щедро посоліть їх і залиште на 10 хвилин, щоб вийшла зайва волога.
-
Промокніть помідори паперовим рушником, щоб прибрати сіль та вологу.
-
Змастіть форму для випікання вершковим маслом і викладіть туди листкове тісто.
-
Намажте тісто діжонською гірчицею, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.
-
Посипте 1 ч. л. чебрецю , викладіть помідори , а посів — ще 1 ч. л. чебрецю.
-
Збризніть бальзамичним отцом і прикрасьте кількома гілочками чебрецю.
-
Випікайте 45 хвилин , поки тісто не стане золотисто-коричневим. Слідкуйте, щоб краю не підгорили.
Порада: можна додати козячий сир або фету для додаткової насиченості смаку.