Тип пального: газ
Порцій: 4
Час підготовки: 15 хв
Час приготування на грилі: 10 хв

 

Інгредієнти

Заправка:

  • 5 ст. л. свіжого соку лайма

  • 3 ст. л. рослинної олії

  • 2 ст. л. коричневого цукру

  • 1 ст. л. дрібно нарізаної кінзи

  • 2 ч. л. рибного соусу (за бажанням; якщо не використовуєте — додайте 1 ст. л. рисового оцту)

  • 1 зубчик часнику, дрібно нарізаний або подрібнений

  • 1 ч. л. крупної солі (кошерної)

  • ¼ ч. л. чорного перцю

Стейк:

  • 1 ч. л. коричневого цукру

  • 1 ч. л. крупної солі (кошерної)

  • ½ ч. л. чорного перцю

  • 2 ч. л. рослинної олії

  • 450 г стейка зі спідниці (skirt steak)

Салат:

  • 1 качан ромену, помитий і порваний на шматочки (приблизно 5 склянок)

  • ¼ червоної цибулі, тонко нарізаної

  • 1 склянка помідорів чері, розрізаних навпіл

  • 2 перські огірки, нарізані кружечками по 0,5 см

  • ¼ склянки листя свіжої кінзи (вільно утрамбоване)

  • ¼ склянки листя свіжої м’яти (вільно утрамбоване)

  • ¼ склянки листя тайського базиліку (можна замінити звичайним)

  • 3 ст. л. подрібненого арахісу

 

Інструкції

  1. Підготуйте гриль для прямого готування на дуже високій температурі (понад 290°C). Якщо у вашому грилі є зона сильного нагріву (Sear Zone), активуйте її. Попередньо прогрійте гриль 15 хвилин і почистіть решітку.

  2. Збийте всі інгредієнти для заправки, поки цукор не розчиниться.

  3. У невеликій мисці змішайте цукор, сіль і перець. Змастіть обидві сторони стейка олією, потім обваляйте в суміші спецій.

  4. Обсмажуйте стейк на грилі по 2–3 хв з кожного боку, поки не з’явиться легка скоринка і внутрішня температура не досягне 46°C для середнього ступеня просмаження.

  5. Зніміть стейк з грилю і дайте йому відпочити 5 хвилин, щоб температура трохи підвищилася.

  6. У великій мисці змішайте ромен, цибулю, помідори, огірки та зелень. Ще раз збийте заправку і полийте приблизно половиною. Розкладіть салат на 4 тарілки й посипте подрібненим арахісом.

  7. Наріжте стейк поперек волокон і викладіть на кожну порцію салату. Полийте залишками заправки або подайте її окремо.


Порада:
Хочете підготувати салат заздалегідь? Рвіть листя ромену прямо в центрифугу для салату, не мийте одразу. Помийте та висушіть безпосередньо перед подачею. Центрифугу можна зберігати в холодильнику без додаткового посуду чи плівки.