1 порція (40 хвилин)

Інгредієнти:

  • Щупальця – 3 шт
  • Часник – 2 зубчики
  • Лайм – сік ½ шт
  • Сіль, перець – по 2 г

Для гарніру (бонус):

  • Картопля – 1-2 шт
  • Вершкове масло – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Зелень – за смаком

Приготування:

  1. Маринування щупалець:

    • Наріжте часник та змішайте з соком лайма, сіллю та перцем.
    • Замаринуйте щупальця у цій суміші та залиште на 30 хвилин.
  1. Обсмажування:

    • Розігрійте гриль до 250–300°C.
    • Обсмажуйте щупальця по 2,5 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.
  2. Подача:

    • Дайте щупальцям кілька хвилин "відпочити".
    • Подайте з картоплею, запеченою у фользі.

Приготування картоплі (бонус):

 

  • Вимиту картоплю обгорніть фольгою та запікайте 90 хвилин при 180°C.
  • Гарячу картоплю розріжте та додайте вершкове масло, часник і зелень за смаком.

Ця страва – простий, але водночас вишуканий спосіб приготування морепродуктів, що здивує навіть найвибагливіших гурманів.