Порції: 2–4
Підготовка: 15 хв
Загальний час: 25 хв
Ароматні, пікантні, часникові та пряні — ці креветки стануть фаворитом як для швидкої вечері, так і для вечірки. Забудьте про виделки — їжте руками з хрустким житнім хлібом, вмокаючи в соус усю смакоту.
Інгредієнти:
-
20 великих сирих креветок (з головами та панциром)
-
2 ст. л. приправи Aglio Olio Peperoncino
-
2 ч. л. крупної морської солі
-
1 ст. л. цедри лимона
-
4 ст. л. оливкової олії
Спосіб приготування:
-
Змішайте оливкову олію, приправу Aglio Olio Peperoncino, сіль і лимонну цедру у великій мисці. Дайте настоятися 5 хвилин.
-
Додайте креветки і добре перемішайте, щоб рівномірно покрити маринадом. Поставте в холодильник на 10 хвилин.
-
Розігрійте чавунну сковороду або гриль на відкритому вогні (або на плиті).
-
Коли сковорода гаряча, викладіть креветки та смажте по 2–3 хвилини з кожного боку, поки не стануть рожевими та не злегка карамелізуються.
-
Подавайте негайно з часточками лимона, кремовим соусом Aglio Olio (за бажанням) і хрустким хлібом. Можна облизувати пальці — ми не проти!
Порада: Додайте спагеті та трохи тертого пармезану до цих креветок — і вийде ідеальна вечеря.