Порції: 2–4 

Підготовка: 15 хв 

Загальний час: 25 хв

Ароматні, пікантні, часникові та пряні — ці креветки стануть фаворитом як для швидкої вечері, так і для вечірки. Забудьте про виделки — їжте руками з хрустким житнім хлібом, вмокаючи в соус усю смакоту.

Інгредієнти:

  • 20 великих сирих креветок (з головами та панциром)

  • 2 ст. л. приправи Aglio Olio Peperoncino

  • 2 ч. л. крупної морської солі

  • 1 ст. л. цедри лимона

  • 4 ст. л. оливкової олії

Спосіб приготування:

  1. Змішайте оливкову олію, приправу Aglio Olio Peperoncino, сіль і лимонну цедру у великій мисці. Дайте настоятися 5 хвилин.

  2. Додайте креветки і добре перемішайте, щоб рівномірно покрити маринадом. Поставте в холодильник на 10 хвилин.

  3. Розігрійте чавунну сковороду або гриль на відкритому вогні (або на плиті).

  4. Коли сковорода гаряча, викладіть креветки та смажте по 2–3 хвилини з кожного боку, поки не стануть рожевими та не злегка карамелізуються.

  5. Подавайте негайно з часточками лимона, кремовим соусом Aglio Olio (за бажанням) і хрустким хлібом. Можна облизувати пальці — ми не проти!

Порада: Додайте спагеті та трохи тертого пармезану до цих креветок — і вийде ідеальна вечеря.