Порції: 4
Час підготовки: 15 хв
Загальний час: 45 хв
Найкращий рецепт пасти Frutti di Mare — з молюсками, мідіями, кальмарами та креветками. Смачніше, ніж у вашому улюбленому італійському ресторані!
Інгредієнти:
-
400 г диких креветок
-
500 г молюсків або мідій
-
400 г маленьких кальмарів
-
200 мл рибного бульйону
-
200 мл оливкової олії extra virgin
-
4 ст. л. суміші Aglio Olio Peperoncino (часник, олія, перець чилі)
-
1 пучок листової петрушки
-
500 г спагеті
-
250 г солодких сливових помідорів
Покроковий рецепт:
-
У великій каструлі доведіть підсолену воду до кипіння. Відваріть спагеті до стану al dente, злийте воду, залишивши 1 склянку (приблизно 200 мл) пастової води.
-
У глибокій сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову олію. Додайте помідори та суміш Aglio Olio Peperoncino, швидко перемішайте, не допускаючи підгоряння спецій.
-
Додайте молюсків та мідій, перемішайте. Влийте рибний бульйон, накрийте кришкою та готуйте близько 1 хвилини — поки не почнуть відкриватися мушлі.
-
Додайте креветки та кальмари, знову накрийте та тушкуйте ще 1–2 хвилини, поки морепродукти повністю не приготуються.
-
Скуштуйте на сіль та спеції. За потреби додайте ще Aglio Olio або морську сіль.
-
Додайте до сковороди спагеті та обережно все перемішайте. Посипте нарізаною петрушкою і за бажанням полийте ще трохи оливковою олією.
-
Подавайте гарячими з часточками лимону.
Чи додавати сир до морепродуктів?
В Італії зазвичай не додають сир до страв із морепродуктами — італійці вважають, що сир "глушить" смак моря. Але якщо ви не пурист — натріть трохи свіжого Parmigiano Reggiano… Ми не скажемо, якщо ви не скажете