Порцій: 4
Час підготовки: 15 хв
Час приготування: 8–15 хв

Інгредієнти:

  • 4 стейки Porterhouse, товщина приблизно 3 см (1¼")

  • 1 ст. л. рослинної олії

  • 1 ст. л. кошерної солі (або морської крупної)

  • 1½ ч. л. грубо меленого чорного перцю

Спеціальне обладнання: кулінарний термометр з миттєвим зчитуванням

 

Приготування:

  1. Розігрійте гриль для прямого смаження на сильному вогні (260–285°C) та очистіть решітку.

  2. Змастіть стейки олією з обох боків. Рівномірно посоліть і поперчіть.

  3. Покладіть стейки на гриль, закрийте кришку і готуйте 4 хвилини.
    Потім переверніть і доведіть до потрібної температури (вимірюючи у частині striploin):

    • Rare (слабо просмажений): 35°C, ще 2–3 хв

    • Medium-rare: 40°C, ще 3–4 хв

    • Medium: 49°C, ще 4 хв

    • Medium-well: 57°C, ще 7–9 хв

    • Well done: 74°C, ще 9+ хв

  4. Зніміть стейки з гриля та дайте їм «відпочити» щонайменше 5 хв. За цей час температура підніметься:

    • Rare – до 46°C

    • Medium-rare – до 54°C

    • Medium – до 63°C

    • Medium-well – до 71°C

    • Well done – до 77°C

Порада 

Якщо є час – посоліть стейки заздалегідь, ще ввечері. Залиште в холодильнику без накриття. Сіль проникне в м’ясо, а поверхня підсохне, що забезпечить гарну скоринку та виразні смужки від гриля.