Порції: 4
Час підготовки: 5 хв
Загальний час: 55 хв
Король м’яса на грилі! Поєднайте цей вишуканий шматок яловичини з нашою грубозернистою сумішшю спецій Beef Rub для соковитого стейка всередині та неймовірної скоринки зовні.
Інгредієнти:
- 1,5 кг стейка Томагавк
- 3 ст. л. Beef Rub
- Груба сіль
Як приготувати
- Рівномірно натріть м’ясо Beef Rub з усіх боків. Дайте йому дійти до кімнатної температури (приблизно 30 хвилин).
- Поки м’ясо нагрівається, розігрійте гриль до 125°C для непрямого нагріву.
- Покладіть стейк на решітку для запікання у грилі. Готуйте на непрямому вогні, поки внутрішня температура м’яса не досягне 48°C, потім зніміть з гриля.
- Підніміть температуру гриля до 275°C для прямого обсмажування.
- Викладіть стейк на решітку гриля, закрийте кришку та обсмажуйте 1 хвилину. Поверніть м’ясо на чверть оберту для отримання красивого візерунка гриль-сітки, закрийте кришку ще на 1 хвилину.
- Переверніть стейк і повторіть попередній крок. Після цього внутрішня температура м’яса має становити 54°C – ідеальне прожарювання medium rare.
- Зніміть стейк з гриля та дайте йому відпочити 10 хвилин.
- Наріжте шматками товщиною 1 см упоперек волокон та посипте грубозернистою морською сіллю.
Бонус! Якщо ви любите стейк із ароматним маслом, змішайте 1 ст. л. соусу Чимічурі з 3 ст. л. м’якого вершкового масла. Викладіть зверху на щойно знятий з гриля стейк.
Смачного!