Інгредієнти
Свинина
- 1 корона зі свинячих ребер
- 1 столова ложка оливкової олії
- 3 столові ложки універсальної приправи для барбекю
Пікантний бурбоновий соус
- 60 г бурбону
- 2 столові ложки гострого соусу
- 1 столова ложка соєвого соусу
- 1 столова ложка гірчиці грубого помелу
- ¼ склянки меду
- 1 чайна ложка універсальної приправи для барбекю
Спеціальне обладнання
- Кухонний шнурок
Інструкції
Цього року приготуйте ідеальну святкову свинину за цим простим рецептом. М'ясо буде надзвичайно ніжним і соковитим, а домашній пікантний бурбоновий соус додасть страві насичених смаків, про які говоритимуть увесь наступний рік!
- Розігрійте гриль до близько 180°C і підготуйте його для приготування в двох зонах.
- Промокніть свинячу корону та видаліть зайвий жир із м'яса.
- Обріжте кістки ("французький спосіб"), видаляючи м'ясо та жир між ними та очищуючи кістки
- Використайте кухонний шнурок, щоб перев'язати м'ясо між кістками, надаючи йому рівну, циліндричну форму для рівномірного приготування.
- Змастіть м'ясо оливковою олією та приправте універсальною приправою для барбекю.
- Обсмажте свинину безпосередньо над прямим вогнем по 2–3 хвилини з кожного боку, поки вона не стане золотисто-коричневою та злегка підсмаженою.
- Перемістіть свинину на сторону гриля з непрямим нагріванням.
- Додайте інгредієнти для соусу у маленьку каструлю, доведіть до легкого кипіння та готуйте 10–15 хвилин.
- Коли внутрішня температура свинини досягне близько 49°C, починайте змащувати її пікантним бурбоновим соусом.
- Продовжуйте готувати та змащувати соусом, поки свинина не досягне внутрішньої температури близько 60°C.
- Зніміть м'ясо з гриля та дайте йому відпочити 15–20 хвилин. Видаліть кухонний шпагат та наріжте на відбивні для подачі.
Поради до рецепту:
Щоб видалити залишки м'яса з кісток, використовуйте зворотний бік ножа. Це допоможе досягти красивого кінцевого вигляду страви.