Інгредієнти

Свинина

  • 1 корона зі свинячих ребер
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 3 столові ложки універсальної приправи для барбекю

 

Пікантний бурбоновий соус

  • 60 г бурбону
  • 2 столові ложки гострого соусу
  • 1 столова ложка соєвого соусу
  • 1 столова ложка гірчиці грубого помелу
  • ¼ склянки меду
  • 1 чайна ложка універсальної приправи для барбекю

Спеціальне обладнання

  • Кухонний шнурок

 

Інструкції

Цього року приготуйте ідеальну святкову свинину за цим простим рецептом. М'ясо буде надзвичайно ніжним і соковитим, а домашній пікантний бурбоновий соус додасть страві насичених смаків, про які говоритимуть увесь наступний рік!

  1. Розігрійте гриль до близько 180°C і підготуйте його для приготування в двох зонах.
  2. Промокніть свинячу корону та видаліть зайвий жир із м'яса.
  3. Обріжте кістки ("французький спосіб"), видаляючи м'ясо та жир між ними та очищуючи кістки
  4. Використайте кухонний шнурок, щоб перев'язати м'ясо між кістками, надаючи йому рівну, циліндричну форму для рівномірного приготування.
  5. Змастіть м'ясо оливковою олією та приправте універсальною приправою для барбекю.
  6. Обсмажте свинину безпосередньо над прямим вогнем по 2–3 хвилини з кожного боку, поки вона не стане золотисто-коричневою та злегка підсмаженою.
  7. Перемістіть свинину на сторону гриля з непрямим нагріванням.
  8. Додайте інгредієнти для соусу у маленьку каструлю, доведіть до легкого кипіння та готуйте 10–15 хвилин.
  9. Коли внутрішня температура свинини досягне близько 49°C, починайте змащувати її пікантним бурбоновим соусом.
  10. Продовжуйте готувати та змащувати соусом, поки свинина не досягне внутрішньої температури близько 60°C.
  11. Зніміть м'ясо з гриля та дайте йому відпочити 15–20 хвилин. Видаліть кухонний шпагат та наріжте на відбивні для подачі.

 

Поради до рецепту:

Щоб видалити залишки м'яса з кісток, використовуйте зворотний бік ножа. Це допоможе досягти красивого кінцевого вигляду страви.