Порція:

Час приготування: 15 хв

Інгредієнти:

  • ½ склянки суцвіть цвітної капусти

  • 1 ст. ложка води

  • 1 ст. ложка оливкової олії (extra virgin)

  • ½ склянки консервованої чорної квасолі, промитої

  • ¼ склянки консервованої кукурудзи, промитої

  • ¼ склянки дрібно нарізаної цибулі

  • по ¼ ч. ложки: цибульного порошку, часникового порошку, приправи каджун, паприки, меленого кмину

  • 1 велика цільнозернова тортилья (можна замінити лавашем або зробити тако-салат)

Начинка та топінги:

  • 1 ст. ложка тако соусу (або томатної сальси)

  • 1 ст. ложка меленого лляного насіння

  • 1 ст. ложка харчових дріжджів (за бажанням)

  • ½ помідора, нарізаного кубиками

  • 1 склянка подрібненого листя салату (шпинат, кейл, зелений салат тощо)

 Спосіб приготування:

  1. Помістіть цвітну капусту в миску, додайте воду і готуйте в мікрохвильовці близько 2 хвилин до м’якості.

  2. Розігрійте олію в сотейнику на середньому вогні. Додайте квасолю, кукурудзу та цибулю. Обсмажуйте приблизно 3 хвилини до м’якості.

  3. Додайте спеції: цибульний і часниковий порошки, каджун, паприку, кмин. Перемішайте і зніміть з вогню.

  4. Додайте до суміші тако соус, мелене лляне насіння, харчові дріжджі та помідор. Добре перемішайте.

  5. Наповніть тортилью отриманою сумішшю. Додайте зверху приготовану цвітну капусту та зелене листя.

  6.  Поради:

  • Чорну квасолю можна замінити на нут.

  • Якщо немає свіжої цвітної капусти — підійде і заморожена.

  • Також можна зробити тако-салат, не використовуючи тортилью.

 

 Харчова цінність (на порцію):

  • Калорії: 635

  • Жири: 20 г

  • Вуглеводи: 113 г

  • Білки: 26 г