Порція: 1
Час приготування: 15 хв
Інгредієнти:
-
½ склянки суцвіть цвітної капусти
-
1 ст. ложка води
-
1 ст. ложка оливкової олії (extra virgin)
-
½ склянки консервованої чорної квасолі, промитої
-
¼ склянки консервованої кукурудзи, промитої
-
¼ склянки дрібно нарізаної цибулі
-
по ¼ ч. ложки: цибульного порошку, часникового порошку, приправи каджун, паприки, меленого кмину
-
1 велика цільнозернова тортилья (можна замінити лавашем або зробити тако-салат)
Начинка та топінги:
-
1 ст. ложка тако соусу (або томатної сальси)
-
1 ст. ложка меленого лляного насіння
-
1 ст. ложка харчових дріжджів (за бажанням)
-
½ помідора, нарізаного кубиками
-
1 склянка подрібненого листя салату (шпинат, кейл, зелений салат тощо)
Спосіб приготування:
-
Помістіть цвітну капусту в миску, додайте воду і готуйте в мікрохвильовці близько 2 хвилин до м’якості.
-
Розігрійте олію в сотейнику на середньому вогні. Додайте квасолю, кукурудзу та цибулю. Обсмажуйте приблизно 3 хвилини до м’якості.
-
Додайте спеції: цибульний і часниковий порошки, каджун, паприку, кмин. Перемішайте і зніміть з вогню.
-
Додайте до суміші тако соус, мелене лляне насіння, харчові дріжджі та помідор. Добре перемішайте.
-
Наповніть тортилью отриманою сумішшю. Додайте зверху приготовану цвітну капусту та зелене листя.
-
Поради:
-
Чорну квасолю можна замінити на нут.
-
Якщо немає свіжої цвітної капусти — підійде і заморожена.
-
Також можна зробити тако-салат, не використовуючи тортилью.
Харчова цінність (на порцію):
-
Калорії: 635
-
Жири: 20 г
-
Вуглеводи: 113 г
-
Білки: 26 г