Інгредієнти (на 2 порції):

Для тіста:

  • 120 г вершкового масла кімнатної температури

  • 60 г кукурудзяного крохмалю

  • 1 яєчний жовток

  • 2 ст. л. води

  • ½ ч. л. дрібної морської солі

  • 1 ч. л. цукру

  • 130 г пшеничного борошна

Для начинки:

  • 25 г вершкового масла

  • 1 цибулина, тонко нарізана

  • 4 стебла зеленої цибулі, дрібно нарізані

  • 3 зубчики часнику, тонко нарізані

  • 3 яйця

  • 100 мл крем-фреш (можна додати трохи більше для подачі, за бажанням)

  • 120 мл жирних вершків (double cream)

  • ¼ ч. л. солі

  • ¼ ч. л. свіжозмеленого чорного перцю

  • ¼ ч. л. меленого коріандру (злегка обсмаженого перед цим)

  • 120 г витриманого сиру чеддер, натертого

  • Листя з 2 гілочок петрушки, грубо нарізане

  • Листя з 4 гілочок кожної з наступних трав: естрагону, чебрецю, орегано, майорану та кервелю — усе грубо нарізане

  • 2 ст. л. дрібно нарізаного шніт-цибулі .Також знадобиться форма для тарта діаметром 24 см.

1. Приготуйте тісто:

  • У чаші міксера з насадкою для збивання збийте вершкове масло до однорідної, м’якої текстури.

  • Зупиніть міксер, зішкребіть масу зі стінок чаші, додайте кукурудзяне борошно, жовток, воду, сіль і цукор.

  • Перемішайте на низькій швидкості, поки не отримаєте м’яку пасту.

  • Знову зішкребіть суміш, додайте пшеничне борошно й повільно перемішайте до утворення м’якого тіста.

  • Сформуйте товстий диск, загорніть у харчову плівку й охолодіть щонайменше на 2 години або на ніч.

 

2. Підготуйте основу для тарта:

  • Розріжте тісто навпіл. Одну половину розкачайте на злегка присипаній борошном поверхні в диск товщиною приблизно 3 мм.

  • Викладіть тісто у форму для тарта діаметром 24 см.

  • Випікайте "наосліп" (тобто з вантажем — див. інструкцію на стор. 31, або напишу, якщо потрібно).

  • Відставте основу остигати до повного охолодження.

  • Зменшіть температуру духовки до 180°C / газова позначка 4.

 

3. Приготуйте начинку:

  • У сковороді розтопіть вершкове масло.

  • Додайте цибулю, зелену цибулю й часник, обсмажуйте на середньому вогні до дуже м’якого стану (приблизно 10 хв).

  • Зніміть з вогню та дайте трохи охолонути.

 

4. Заварний крем:

  • У мисці збийте яйця, крем-фреш, подвійні вершки, сіль, перець і мелений коріандр.

  • Додайте до суміші охолоджену цибулю, добре перемішайте.

  • Додайте всі подрібнені трави, щоб вони добре перемішались із кремом.

  • Всипте тертий чеддер.

 

5. Фінальне випікання:

  • Вилийте заварну суміш із травами в випечену основу для тарта.

  • Випікайте 10 хвилин при 180°C, поки верх злегка не підрум’яниться.

  • Потім зменшіть температуру до 170°C / газова позначка 3 і випікайте ще 20–25 хвилин, поки крем повністю не застигне.

  • Слідкуйте, щоб тарт залишився світлим, щоб кольори зелені ніжно проглядали крізь начинку.

 

Подача:

Подавайте трохи теплим, за бажанням — із додатковою ложкою крем-фрешу або сметани.

Попереду — смачний тарт з ніжною текстурою, яскравими ароматами та барвистим виглядом.