Автор рецепту: Олексій Троян
Бренд-шеф Weber в Україні.

 

Інгредієнти на 1 порцію:

Для маринаду:

  • Теляча вирізка – 200 г
  • Сіль/перець - за смаком
  • Соєвий соус концентрат -15 г
  • Часник (слайс) - 1 зубчик
  • Мирін (Мірін (味醂, або ミリン)) – рисове вино, в минулому, в 15-16 століттях, використовувалося як жіночий напій з міцністю 14 градусів. Це солодка версія саке. в японській кулінарії.) - 15 г
  • Імбир корінь (для соку) – 30 г
  • Коріандр насіння-1 г
  • Олія раст-е - 15 г
  • Цукор - 3 г
  • Соус Кім Чі:
  • Баклажан - 200 г
  • Борошно - 100 г
  • Соус Устричний-25 г
  • Соус Соєвий -10 г

Соус Кім Чі (покупний) можна використовувати суху суміш - 10-20 г за смаком

  • Соус Рибний - 3 г
  • Вода – 100 г
  • Часник - 1 зубчик (слайс)
  • Олія кунжутна -5 г
  • Перець Чилі стручковий (слайс) – 3 г
  • Кінза свіжа.
  • Рис сухий - 100 г (300 г готового)
  • Соус Теріякі (покупний) - 10 г.
  • Поливаємо вже готову страву!

Технологія приготування:

Зачищаємо вирізку від плівки та жирку, робимо надріз до половини та розпрямляємо. Маринуємо і залишаємо на 20-30 хв.

Маринуємо м'ясо

 

Обсмажуємо баклажан

 

Очищаємо баклажан від шкіри і пануємо в борошні. Режим баклажан довільно товщиною великого пальця. Після чого знімаємо і просушуємо. У тій же сковороді обсмажуємо на олії часник та перець Чилі. Змішуємо всі інгредієнти для соусу та проварюємо 10 хвилин. Після чого додаємо вже обсмажений баклажан у готовий соус, постійно перемішуючи 2-3 хвилини. І даємо небагато настоятися.

Готуємо м'ясо Medium rare.

 

Розігріваємо гриль до 250°С. І викладаємо на грати гриля в режимі прямої спеки. Готуємо по одній хвилині з кожного боку (Medium rare. У розрізі — м'ясо яскравого червоно-рожевого кольору. У такому стейку вже менше «крові» і з'являється рожевий сік.). Рис відварений - при варінні не солимо він повинен бути нейтральний, за рахунок цього гострий Кім Чі буде менш концентрований у Вас у тарілці. Подаємо м'ясо поруч із рисом. Соус Кім Чи з баклажаном викладаємо поверх рису, прикрашаємо свіжою Кінзою і поливаємо соусом Теріякі, посипаємо кунжутом! Цікавим є факт - соус Кім Чі в даному випадку виступає в ролі Васабі (знезаражує) практично сире м'ясо.

 

Подаємо на стіл!