(Мексикано-техаський стиль, на 6 порцій)
Підготовка: 20 хв
Загальний час: 3,5 год
Інгредієнти:
-
1 кг яловичини на кістці (ребра або лопатка)
-
4-5 ст. л. рослинної олії
-
2 великі жовті цибулини, грубо нарізані
-
5 зубчиків часнику, подрібнені
-
7 ст. л. суміші спецій із зеленого перцю чилі (Hatch Chile Blend) – рецепт нижче
-
2 ст. л. томатної пасти
-
2 ст. л. коричневого цукру
-
300 мл яловичого бульйону
-
200 мл свіжо обсмаженого зеленого перцю чилі або халапеньйо, нарізаного
-
Подрібнена кінза (кіндза) – для подачі
Суміш спецій Hatch Chile Blend (можна приготувати самостійно):
На заміну оригінальній суміші, використайте:
-
3 ст. л. сушеного зеленого чилі або солодкої паприки
-
1 ст. л. кмину
-
1 ст. л. сушеного орегано
-
1 ч. л. копченої паприки
-
1/2 ч. л. меленого чорного перцю
-
1/2 ч. л. солі
Як приготувати:
-
Розігрійте глибоку каструлю (типу гусятниці) на середньому вогні. Додайте 2 ст. л. олії.
-
Обваляйте шматки яловичини у 2 ст. л. суміші спецій. Добре втирайте.
-
Обсмажуйте м’ясо партіями до темної скоринки. Не перевантажуйте посуд. Перекладіть обсмажене м’ясо на тарілку.
-
У тій же каструлі обсмажте цибулю і часник, не прибираючи жир. За потреби додайте ще трохи олії або бульйону. Смажте 5-7 хвилин до м’якості і легкої карамелізації.
-
Додайте ще 5 ст. л. суміші спецій. Смажте 2 хвилини, доки не з’явиться аромат.
-
Додайте томатну пасту й цукор, перемішайте. Доведіть до кипіння і випаріть рідину на 2/3.
-
Влийте бульйон, поверніть м’ясо, додайте перці. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте. Томіть 2,5 години – до м’якості м’яса.
-
Зніміть з вогню. Подавайте в м’яких тортильях або з рисом, додаючи кінзу, сир (типу фета або «бринза»), сальсу, сметану і скибочку лайма