(Мексикано-техаський стиль, на 6 порцій)

Підготовка: 20 хв
Загальний час: 3,5 год


Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини на кістці (ребра або лопатка)

  • 4-5 ст. л. рослинної олії

  • 2 великі жовті цибулини, грубо нарізані

  • 5 зубчиків часнику, подрібнені

  • 7 ст. л. суміші спецій із зеленого перцю чилі (Hatch Chile Blend) – рецепт нижче

  • 2 ст. л. томатної пасти

  • 2 ст. л. коричневого цукру

  • 300 мл яловичого бульйону

  • 200 мл свіжо обсмаженого зеленого перцю чилі або халапеньйо, нарізаного

  • Подрібнена кінза (кіндза) – для подачі


Суміш спецій Hatch Chile Blend (можна приготувати самостійно):

На заміну оригінальній суміші, використайте:

  • 3 ст. л. сушеного зеленого чилі або солодкої паприки

  • 1 ст. л. кмину

  • 1 ст. л. сушеного орегано

  • 1 ч. л. копченої паприки

  • 1/2 ч. л. меленого чорного перцю

  • 1/2 ч. л. солі


Як приготувати:

  1. Розігрійте глибоку каструлю (типу гусятниці) на середньому вогні. Додайте 2 ст. л. олії.

  2. Обваляйте шматки яловичини у 2 ст. л. суміші спецій. Добре втирайте.

  3. Обсмажуйте м’ясо партіями до темної скоринки. Не перевантажуйте посуд. Перекладіть обсмажене м’ясо на тарілку.

  4. У тій же каструлі обсмажте цибулю і часник, не прибираючи жир. За потреби додайте ще трохи олії або бульйону. Смажте 5-7 хвилин до м’якості і легкої карамелізації.

  5. Додайте ще 5 ст. л. суміші спецій. Смажте 2 хвилини, доки не з’явиться аромат.

  6. Додайте томатну пасту й цукор, перемішайте. Доведіть до кипіння і випаріть рідину на 2/3.

  7. Влийте бульйон, поверніть м’ясо, додайте перці. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте. Томіть 2,5 години – до м’якості м’яса.

  8. Зніміть з вогню. Подавайте в м’яких тортильях або з рисом, додаючи кінзу, сир (типу фета або «бринза»), сальсу, сметану і скибочку лайма