Інгредієнти
- 4 столові ложки вершкового масла
- 3 столові ложки борошна
- 2 склянки незбираного молока, підігрітого
- 1/2 склянки тертого пармезану
- 1 чайна ложка часникового порошку
- 1 чайна ложка сушеного чебрецю
- сіль за смаком
- 1 тире свіжо тертого мускатного горіха
- 1 тире свіжомеленого чорного перцю
Технологія приготування
- Поставте каструлю на середньо-слабкий вогонь, додайте вершкове масло, щоб воно розтало.
- Як тільки розтане, додайте борошно, постійно помішуючи до однорідності. Варіть борошно і масло до тих пір, поки воно не досягне блідо-золотистого кольору (5 хвилин), потім збийте молоко.
- Доведіть до кипіння і перемішайте. Зменшіть температуру до мінімуму і додайте пармезан і перемішуйте, поки він не розтане.
- Приправити часниковим порошком і чебрецем. Додайте сіль за смаком. За бажанням додайте мускатний горіх і перець.
- Перемішайте і тушкуйте ще одну хвилину. Зніміть з вогню і негайно подавайте.
Примітка: Якщо соус стає занадто густим і густим, додайте трохи додаткового підігрітого молока або трохи гарячої води для макаронів.