Інгредієнти

  • 4 столові ложки вершкового масла
  • 3 столові ложки борошна
  • 2 склянки незбираного молока, підігрітого
  • 1/2 склянки тертого пармезану
  • 1 чайна ложка часникового порошку
  • 1 чайна ложка сушеного чебрецю
  • сіль за смаком
  • 1 тире свіжо тертого мускатного горіха
  • 1 тире свіжомеленого чорного перцю

 

Технологія приготування

  • Поставте каструлю на середньо-слабкий вогонь, додайте вершкове масло, щоб воно розтало.
  • Як тільки розтане, додайте борошно, постійно помішуючи до однорідності. Варіть борошно і масло до тих пір, поки воно не досягне блідо-золотистого кольору (5 хвилин), потім збийте молоко.
  • Доведіть до кипіння і перемішайте. Зменшіть температуру до мінімуму і додайте пармезан і перемішуйте, поки він не розтане.
  • Приправити часниковим порошком і чебрецем. Додайте сіль за смаком. За бажанням додайте мускатний горіх і перець.
  • Перемішайте і тушкуйте ще одну хвилину. Зніміть з вогню і негайно подавайте.

Примітка: Якщо соус стає занадто густим і густим, додайте трохи додаткового підігрітого молока або трохи гарячої води для макаронів.