Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Загальний час: 25 хвилин
 

Смачний спосіб використати свіжу зелень та трави. Він легкий, пікантний і чудово підходить для демонстрації власноруч вирощених продуктів.

Інгредієнти:

Салат

  • 1 пучок спаржі, ніжні частини, нарізані шматочками по 2,5 см
  • ½ склянки замороженого горошку, розмороженого
  • Кілька жмень салатного листя
  • 2 редиски, тонко нарізані
  • ½ склянки розкришеного сиру фета
  • ½ авокадо, без кісточки, нарізане кубиками
  • ¼ склянки підсмажених та подрібнених фісташок
  • ½ склянки запеченого нуту
  • Свіжі трави для прикраси (базилік, м’ята та/або цибуля-шніт)
  • Морська сіль і свіжомелений чорний перець

Заправка:

Загруженное изображение

  • ¼ склянки свіжого базиліка або суміші базиліка та м’яти
  • 1 маленький зубчик часнику
  • 1 столова ложка лимонного соку + ½ чайної ложки цедри
  • 1 столова ложка білого винного оцту
  • 2 столові ложки оливкової олії extra virgin (або більше за бажанням)
  • ¼ чайної ложки морської солі

 

Технологія приготування

Загруженное изображение

 

  • Доведіть велику каструлю з підсоленою водою до кипіння і поставте поруч миску з крижаною водою. Бланшуйте спаржу приблизно 1 хвилину або до готовності, але все ще яскраво-зеленого кольору. Перекладіть у крижану воду на 1 хвилину, потім злийте. Дайте спаржі висохнути і перекладіть її назад у миску та додайте горошок.

  • Приготуйте заправку: у кухонному комбайні збийте разом базилік, часник, лимонний сік і цедру, оцет, оливкову олію та сіль. Приправте за смаком, додаючи більше олії за бажанням.

  • Додайте половину заправки в миску зі спаржею і перемішайте. Приправити за смаком сіллю і перцем.

  • Зберіть салат. Викладіть зелень салату на блюдо, потім викладіть зверху суміш спаржі та гороху, редис, фету, авокадо, фісташки, нут і зелень. Полийте заправкою, що залишилася, приправте за смаком ще сіллю та перцем і подавайте.