Смачний спосіб використати свіжу зелень та трави. Він легкий, пікантний і чудово підходить для демонстрації власноруч вирощених продуктів.
Інгредієнти:
Салат
- 1 пучок спаржі, ніжні частини, нарізані шматочками по 2,5 см
- ½ склянки замороженого горошку, розмороженого
- Кілька жмень салатного листя
- 2 редиски, тонко нарізані
- ½ склянки розкришеного сиру фета
- ½ авокадо, без кісточки, нарізане кубиками
- ¼ склянки підсмажених та подрібнених фісташок
- ½ склянки запеченого нуту
- Свіжі трави для прикраси (базилік, м’ята та/або цибуля-шніт)
- Морська сіль і свіжомелений чорний перець
Заправка:
- ¼ склянки свіжого базиліка або суміші базиліка та м’яти
- 1 маленький зубчик часнику
- 1 столова ложка лимонного соку + ½ чайної ложки цедри
- 1 столова ложка білого винного оцту
- 2 столові ложки оливкової олії extra virgin (або більше за бажанням)
- ¼ чайної ложки морської солі
Технологія приготування
-
Доведіть велику каструлю з підсоленою водою до кипіння і поставте поруч миску з крижаною водою. Бланшуйте спаржу приблизно 1 хвилину або до готовності, але все ще яскраво-зеленого кольору. Перекладіть у крижану воду на 1 хвилину, потім злийте. Дайте спаржі висохнути і перекладіть її назад у миску та додайте горошок.
-
Приготуйте заправку: у кухонному комбайні збийте разом базилік, часник, лимонний сік і цедру, оцет, оливкову олію та сіль. Приправте за смаком, додаючи більше олії за бажанням.
-
Додайте половину заправки в миску зі спаржею і перемішайте. Приправити за смаком сіллю і перцем.
-
Зберіть салат. Викладіть зелень салату на блюдо, потім викладіть зверху суміш спаржі та гороху, редис, фету, авокадо, фісташки, нут і зелень. Полийте заправкою, що залишилася, приправте за смаком ще сіллю та перцем і подавайте.