Інгредієнти (на 4 порції):
Для індички:
-
900 г філе індички зі шкірою
-
Морська сіль і свіжомелений чорний перець — за смаком
-
4 гілочки чебрецю
-
3 зубчики часнику, розчавлені
-
250 мл (1 склянка) білого вина
-
12 шт молодого порею, очищеного
Для вершкового масла з травами:
-
250 г несолоного вершкового масла, м’якого
-
2 ст. л. листя чебрецю
-
2 ст. л. дрібно нарізаної петрушки
-
1 зубчик часнику, розчавлений
-
1 ст. л. солі
Приготування:
-
Масло з травами:
Наріжте вершкове масло шматочками та змішайте з часником, чебрецем, петрушкою та сіллю до однорідної маси.
Викладіть суміш на два накладені шари харчової плівки, сформуйте з масла циліндр, щільно загорніть і покладіть у холодильник для затвердіння. -
Індичка:
Розігрійте піч для піци Ooni до 180°C.
Покладіть філе індички на фольгу, приправте сіллю та перцем. Додайте чебрець, часник і 3 ст. л. масла з травами.
Обережно влийте біле вино, згорніть фольгу в герметичний «мішечок». -
Запікання:
Помістіть індичку у форму й поставте в піч, тримаючи подалі від полум’я.
Запікайте 15 хв, потім поверніть форму іншою стороною до вогню і запікайте ще 15 хв.
Відкрийте фольгу й підверніть краї, щоб шкіра індички залишилася відкритою — це дозволить їй підрум’янитись.
Готуйте ще 20 хв, потім додайте молоді пореї довкола м’яса. На пореї викладіть ще по ложці ароматного масла.
Запікайте останні 20 хв, поки індичка не стане золотисто-коричневою, а м’ясо — ніжним. -
Подача:
Дістаньте з духовки, викладіть порей поверх індички, закрийте фольгу й дайте страві настоятись.
Наріжте індичку, розкладіть по тарілках разом із карамелізованим пореєм, полийте соками з фольги та прикрасьте шматочками залишеного ароматного масла.
Це ідеальний варіант святкової страви без метушні — вишукано, ароматно й досить просто.