Інгредієнти (на 4 порції):

Для індички:

  • 900 г  філе індички зі шкірою

  • Морська сіль і свіжомелений чорний перець — за смаком

  • 4 гілочки чебрецю

  • 3 зубчики часнику, розчавлені

  • 250 мл (1 склянка) білого вина

  • 12 шт молодого порею, очищеного

Для вершкового масла з травами:

  • 250 г  несолоного вершкового масла, м’якого

  • 2 ст. л. листя чебрецю

  • 2 ст. л. дрібно нарізаної петрушки

  • 1 зубчик часнику, розчавлений

  • 1 ст. л. солі

 

 Приготування:

  1. Масло з травами:
    Наріжте вершкове масло шматочками та змішайте з часником, чебрецем, петрушкою та сіллю до однорідної маси.
    Викладіть суміш на два накладені шари харчової плівки, сформуйте з масла циліндр, щільно загорніть і покладіть у холодильник для затвердіння.

  2. Індичка:
    Розігрійте піч для піци Ooni до 180°C.
    Покладіть філе індички на фольгу, приправте сіллю та перцем. Додайте чебрець, часник і 3 ст. л. масла з травами.
    Обережно влийте біле вино, згорніть фольгу в герметичний «мішечок».

  3. Запікання:
    Помістіть індичку у форму й поставте в піч, тримаючи подалі від полум’я.
    Запікайте 15 хв, потім поверніть форму іншою стороною до вогню і запікайте ще 15 хв.
    Відкрийте фольгу й підверніть краї, щоб шкіра індички залишилася відкритою — це дозволить їй підрум’янитись.
    Готуйте ще 20 хв, потім додайте молоді пореї довкола м’яса. На пореї викладіть ще по ложці ароматного масла.
    Запікайте останні 20 хв, поки індичка не стане золотисто-коричневою, а м’ясо — ніжним.

  4. Подача:
    Дістаньте з духовки, викладіть порей поверх індички, закрийте фольгу й дайте страві настоятись.
    Наріжте індичку, розкладіть по тарілках разом із карамелізованим пореєм, полийте соками з фольги та прикрасьте шматочками залишеного ароматного масла.

 

Це ідеальний варіант святкової страви без метушні — вишукано, ароматно й досить просто.