Підготовка: 10 хв
Час приготування: 50 хв
Загальний час: 1 година
Кількість порцій: 4

 

Інгредієнти:

  • 4 великі картоплини

  • 2 ст. л. вершкового масла

  • 1 маленька цибулина, дрібно нарізана

  • 1 упаковка (близько 300 г) замороженої подрібненої броколі, розмороженої

  • ½ склянки соусу "Ранч" (або густого йогурту/сметани з зеленню як альтернатива)

  • 1 ст. л. рослинної олії

  • 2 ч. л. сушеної петрушки

  • Сіль та перець за смаком

 

Приготування:

Розігрійте духовку до 220°C.
Проколіть картоплю виделкою.

Попереднє приготування:
Покладіть картоплю в мікрохвильову піч і готуйте на високій потужності 12 хвилин. Потім перенесіть у розігріту духовку і запікайте ще 15 хвилин.

Формуємо начинку:
Вийміть картоплю з духовки (не вимикаючи її). Зріжте верхівки та обережно вийміть м'якуш, залишаючи шкірку цілою. М'якуш розімніть у мисці.

Приготування овочів:
У сковороді розтопіть масло і обсмажте цибулю до прозорості (близько 5 хвилин). Додайте броколі та ranch-соус (або альтернативу). Змішайте з розім’ятою картоплею.

Фінальні кроки:
Змастіть зовнішню частину картопляних шкурок олією. Наповніть їх овочевою начинкою. Викладіть на деко. Запікайте ще близько 15 хвилин, поки все добре прогріється.

Подача:
Перед подачею посипте сушеною петрушкою, сіллю та перцем за смаком.

 

Харчова цінність (на порцію):

  • Калорії: 539

  • Жири: 25 г

  • Вуглеводи: 71 г

  • Білки: 10 г