Порцій: 6
Час підготовки: 15 хв
Загальний час: 55 хв
Гострий і насичений смаками Ємену та Близького Сходу. Кремові запечені баклажани з пікантним домашнім хумусом зі схугом – ідеальний варіант для вашого святкового столу або меза-вечірки. Подайте їх разом із табуле та дипом із баранячою приправою та тостованими чипсами з піти.
Інгредієнти
Хумус зі схугом
-
4 склянки відвареного нуту
-
100 мл оливкової олії
-
2–3 ст. ложки лимонного соку
-
2 зубчики часнику
-
2 ч. ложки меленого кмину
-
2 ч. ложки меленого коріандру
-
3 ч. ложки морської солі
-
Щіпка спеції схуг
-
Велика жменя свіжої петрушки, подрібненої
Запечені баклажани
-
3 середні баклажани
-
100 мл оливкової олії
-
Щіпка спеції схуг
Схуг спеція
(Можна використовувати готову або змішати зелений перець чилі, часник, коріандр, кмин, сіль, лимонний сік і оливкову олію)
Приготування
Запечені баклажани
-
Розігрійте духовку до 200°C.
-
Розріжте баклажани навпіл і зробіть на м’якоті надрізи хрест-навхрест на глибину 0,5–1 см. Викладіть їх шкіркою вниз у форму для запікання.
-
Полийте оливковою олією та посипте щіпкою спеції схуг. Легенько втирайте спеції, щоб баклажани були рівномірно покриті.
-
Запікайте близько 40 хвилин, доки баклажани не стануть золотистими й м’якими. Дайте їм охолонути до кімнатної температури.
Хумус зі схугом
-
Помістіть нут, оливкову олію, лимонний сік, часник, кмин, коріандр та сіль у блендер або кухонний комбайн.
-
Збивайте до бажаної консистенції. Якщо маса занадто густа, додайте холодної води по 1 ст. ложці.
Складання страви
-
Викладіть запечені баклажани на сервірувальне блюдо.
-
Зверху викладіть хумус, збризніть оливковою олією і додайте трохи схугу – будьте обережні, адже він дуже гострий!
-
Прикрасьте подрібненою свіжою петрушкою.
Сервірування
Подайте зі салатом табуле, дипом із баранячою приправою і підсмаженими чипсами з піти для ідеального столу в стилі меза.
💡 Порада: Меза (як і тапас) – це невеликі страви для розділення за столом, які чудово підходять для спільного відпочинку та спілкування.