Час приготування:
Підготовка: 30 хв
Випікання: 35 хв + настоювання
Порцій: 8
Інгредієнти:
-
5 ст. л. вершкового масла, розділити
-
1,5 склянки тонко нарізаного шалоту
-
4 великі яйця
-
2 склянки рікоти (повножирної)
-
1 склянка дрібно нарізаної свіжої петрушки, розділити
-
0,5 склянки тертого сиру Грюйєр або швейцарського
-
0,25 склянки сушеного або свіжого кропу, розділити
-
3 ч. л. цедри лимона, розділити
-
0,25 ч. л. солі, розділити
-
1/8 ч. л. чорного перцю
-
1 шт(450 г) цвітної капусти
-
3/4 склянки панірувальних сухарів
-
0,5 ч. л. часникового порошку
Приготування:
-
Розігрійте духовку до 190°C. У великій сковороді розтопіть 3 ст. л. масла на середньо-сильному вогні. Додайте шалот і обсмажуйте 3–5 хвилин до золотистого кольору. Зніміть з вогню.
-
Великій мисці змішайте яйця, рікоту, 3/4 склянки петрушки, тертий сир, 3 ст. л. кропу, 2 ч. л. лимонної цедри, 1/8 ч. л. солі та перець. Додайте цвітну капусту та шалот. Викладіть у змащену форму для запікання (20×20 см).
-
У тій же сковороді розтопіть залишки масла. Додайте панірувальні сухарі й обсмажуйте 2–3 хв до легкого золотистого кольору. Додайте часниковий порошок, залишки петрушки, кропу, лимонної цедри й солі. Посипте суміш зверху на запіканку.
-
Запікайте без накриття 35–45 хвилин до повної готовності. Дайте постояти 10 хвилин перед нарізанням. Залишки зберігайте в холодильнику.
Поживна цінність (на порцію):
289 калорій, 19 г жиру (з них 11 г насиченого), 147 мг холестерину, 343 мг натрію, 16 г вуглеводів (з них 7 г цукру, 3 г клітковини), 16 г білка.