Час приготування:
Підготовка: 30 хв
Випікання: 35 хв + настоювання

Порцій: 8

Інгредієнти:

  • 5 ст. л. вершкового масла, розділити

  • 1,5 склянки тонко нарізаного шалоту

  • 4 великі яйця

  • 2 склянки рікоти (повножирної)

  • 1 склянка дрібно нарізаної свіжої петрушки, розділити

  • 0,5 склянки тертого сиру Грюйєр або швейцарського

  • 0,25 склянки сушеного або свіжого кропу, розділити

  • 3 ч. л. цедри лимона, розділити

  • 0,25 ч. л. солі, розділити

  • 1/8 ч. л. чорного перцю

  • 1 шт(450 г) цвітної капусти

  • 3/4 склянки панірувальних сухарів 

  • 0,5 ч. л. часникового порошку

 

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 190°C. У великій сковороді розтопіть 3 ст. л. масла на середньо-сильному вогні. Додайте шалот і обсмажуйте 3–5 хвилин до золотистого кольору. Зніміть з вогню.

  2. Великій мисці змішайте яйця, рікоту, 3/4 склянки петрушки, тертий сир, 3 ст. л. кропу, 2 ч. л. лимонної цедри, 1/8 ч. л. солі та перець. Додайте цвітну капусту та шалот. Викладіть у змащену форму для запікання (20×20 см).

  3. У тій же сковороді розтопіть залишки масла. Додайте панірувальні сухарі й обсмажуйте 2–3 хв до легкого золотистого кольору. Додайте часниковий порошок, залишки петрушки, кропу, лимонної цедри й солі. Посипте суміш зверху на запіканку.

  4. Запікайте без накриття 35–45 хвилин до повної готовності. Дайте постояти 10 хвилин перед нарізанням. Залишки зберігайте в холодильнику.


Поживна цінність (на порцію):
289 калорій, 19 г жиру (з них 11 г насиченого), 147 мг холестерину, 343 мг натрію, 16 г вуглеводів (з них 7 г цукру, 3 г клітковини), 16 г білка.