Інгредієнти (на 2 порції)

Основні:

  • Стейк Нью-Йорк (товстий, ~300–350 г) — 1 шт.

  • Устрицевий соус — 2 ст. л.

  • Хондаші (японський гранульований бульйон) — 1 ч. л.

  • Листи норі — 2 шт. (за розміром стейка)

  • Оливкова олія — 1 ч. л. (для решітки гриля)

Для подачі:

  • Мікс-салат (рукола, шпинат, корн, радіккіо) — 80–100 г

  • Заправка: оливкова олія, бальзамічний оцет, сік лимона

Приготування

1. Підготовка м’яса

  • Розріж стейк Нью-Йорк уздовж навпіл, щоб отримати два більш тонкі шматки.

  • Посип кожен шматок невеликою кількістю хондаші.

  • Змасти устрицевим соусом з обох боків.

2. Формування

  • Загорни кожен шматок стейка у лист норі.

  • Краї норі можна злегка зволожити водою, щоб вони щільно трималися.

3. Смаження на грилі Weber

  • Розігрій гриль до високої температури (230–250 °C).

  • Змасти решітку оливковою олією.

  • Виклади стейки та обсмажуй по 30 секунд з кожного з чотирьох боків.

  • Використовуй м’ясний термометр для контролю:

    • Rare: 48–50 °C

    • Medium Rare: 52–54 °C

    • Medium: 56–58 °C

    • Medium Well: 60–63 °C

    • Well Done: 65+ °C

4. Відпочинок і подача

  • Дай стейкам відпочити стільки, скільки вони готувались.

  • Виклади на тарілку разом із мікс-салатом, заправленим оливковою олією, бальзаміком та лимонним соком.

  • За бажанням подай соус у соуснику.

Порада шефа: поєднання ніжного стейка з ароматом норі створює унікальний смак, який ідеально підходить для особливої вечері.