Порцій: 6
Приготування: 15 хв
Час приготування: ~45 хв
Тип палива: гриль / плита-гриль
Інгредієнти
Сухий руб (суміш спецій):
-
1 ст. л. чилі-порошку
-
2 ч. л. меленого кумину
-
2 ч. л. паприки
-
1 ч. л. кошерної солі
-
1 ч. л. часникового порошку
-
1 ч. л. цибулевого порошку
-
¼ ч. л. кайєнського перцю
Для фахітас:
-
450 г фланк-стейку (очищений від сріблястої плівки)
-
450 г курячих стегон без кісток і шкіри
-
4 ст. л. рослинної олії (поділені)
-
1 жовта цибулина, тонко нарізана
-
1 червоний болгарський перець, тонко нарізаний
-
1 зелений болгарський перець, тонко нарізаний
-
1 ч. л. кошерної солі
-
½ ч. л. чорного перцю
-
1 лайм (плюс додатково для подачі)
-
12 пшеничних коржів
-
Топінги для подачі: сметана, гуакамоле, свіжа кінза, часточки лайма
Приготування
-
Приготуйте руб. Змішайте всі спеції в невеликій ємності.
-
Замаринуйте м'ясо. Натріть стейк і курку сумішшю спецій з обох боків. Залиште на 10 хв (або в холодильнику до 1 години для більш насиченого смаку).
-
Розігрійте гридл . Середньо-висока температура. Додайте 2 ст. л. олії.
-
Обсмажте м'ясо. Викладіть стейк і курку на гарячу поверхню, готуйте до необхідного ступеня (стейк ~4–5 хв з кожної сторони для середнього прожарювання, курка ~6–7 хв/бік до повної готовності). Зніміть і дайте "відпочити" 5–10 хв.
-
Обсмажте овочі. Додайте решту олії на гриль, викладіть цибулю і перець. Посоліть, поперчіть і готуйте, поки овочі стануть м'якими та злегка підрум'яненими (~8–10 хв). Вичавити сік половини лайма дерева.
-
Наріжте м'ясо. Тонкими смужками впоперек волокон.
-
Зберіть фахітас. Викладіть м'ясо й овочі на теплі коржики. Додайте топінги на вибір.
Порада: тортилі можна швидко прогріти на грилі за 30 секунд з кожного боку.