Порцій: 6

Приготування: 15 хв

Час приготування: ~45 хв

Тип палива: гриль / плита-гриль
 
 

Інгредієнти

Сухий руб (суміш спецій):

  • 1 ст. л. чилі-порошку

  • 2 ч. л. меленого кумину

  • 2 ч. л. паприки

  • 1 ч. л. кошерної солі

  • 1 ч. л. часникового порошку

  • 1 ч. л. цибулевого порошку

  • ¼ ч. л. кайєнського перцю

Для фахітас:

  • 450 г фланк-стейку (очищений від сріблястої плівки)

  • 450 г курячих стегон без кісток і шкіри

  • 4 ст. л. рослинної олії (поділені)

  • 1 жовта цибулина, тонко нарізана

  • 1 червоний болгарський перець, тонко нарізаний

  • 1 зелений болгарський перець, тонко нарізаний

  • 1 ч. л. кошерної солі

  • ½ ч. л. чорного перцю

  • 1 лайм (плюс додатково для подачі)

  • 12 пшеничних коржів

  • Топінги для подачі: сметана, гуакамоле, свіжа кінза, часточки лайма


Приготування

  1. Приготуйте руб. Змішайте всі спеції в невеликій ємності.

  2. Замаринуйте м'ясо. Натріть стейк і курку сумішшю спецій з обох боків. Залиште на 10 хв (або в холодильнику до 1 години для більш насиченого смаку).

  3. Розігрійте гридл . Середньо-висока температура. Додайте 2 ст. л. олії.

  4. Обсмажте м'ясо. Викладіть стейк і курку на гарячу поверхню, готуйте до необхідного ступеня (стейк ~4–5 хв з кожної сторони для середнього прожарювання, курка ~6–7 хв/бік до повної готовності). Зніміть і дайте "відпочити" 5–10 хв.

  5. Обсмажте овочі. Додайте решту олії на гриль, викладіть цибулю і перець. Посоліть, поперчіть і готуйте, поки овочі стануть м'якими та злегка підрум'яненими (~8–10 хв). Вичавити сік половини лайма дерева.

  6. Наріжте м'ясо. Тонкими смужками впоперек волокон.

  7. Зберіть фахітас. Викладіть м'ясо й овочі на теплі коржики. Додайте топінги на вибір.


Порада: тортилі можна швидко прогріти на грилі за 30 секунд з кожного боку.