Кількість порцій: 12
Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 30 хв
Тип приготування: на гридлі або сковороді

Інгредієнти:

  • 4 великі яйця

  • 2 ст. л. цільного молока

  • 1 багет (нарізаний скибками по 1,5 см)

  • Рослинна олія для смаження

  • Діжонська гірчиця

  • 200 г шинки (тонко нарізаної)

  • 200 г індички (також тонко нарізаної)

  • 200 г сиру «Бейбі Швейцар» (або інший м’який швейцарський сир, тонко нарізаний)

  • Цукрова пудра

  • Малинове варення для подачі

 

Додаткове обладнання:

  • Гриль або сковорода з кришкою (можна використовувати жаростійку миску або металеву кришку для ефекту «бастінгу»)

 

Інструкція:

  1. Збийте яйця з молоком в мисці.

  2. Розігрійте одну сторону гриля або сковороди до середньої температури. Іншу частину залиште без нагріву (можна посунути скибки на край сковороди).

  3. Злегка змастіть поверхню маслом.

  4. Занурте скибки багету у яєчну суміш, дайте стекти надлишку.

  5. Обсмажте хліб до золотистої скоринки 1–2 хв з кожного боку, потім перемістіть на холоднішу частину.

  6. На кожну скибку нанесіть трохи гірчиці, викладіть шинку, індичку та сир.

  7. Поверніть на гарячу частину, додайте трохи води на гриль, накрийте кришкою або мискою (для утворення пари) — сир має розтанути за 1–2 хв.

  8. Зніміть з вогню, присипте цукровою пудрою і подавайте з малиновим варенням.