Тип пального: Деревні пелети
Порції: 6–8
Час засолювання: 2 хв

Час приготування: 1–3 години

Інгредієнти

Суха засолювальна суміш
  • ½ склянки кошерної солі
  • ½ склянки гранульованого цукру
  • 100 г свіжого кропу (дрібно нарізані листя та стебла)
  • Цедра 1 лимона
Лосось
  • 1 ціла сторона лосося (також називається цілим філе)
  • ¼ склянки сиропу агави

Спеціальне обладнання

  • Дротова решітка
  • Пластикова плівка
  • Щітка для глазурі

 

Інструкція

Приготування лосося методом засолювання, сушіння та копчення може здатися складним, але результат вартий зусиль. Крім того, залишки лосося можна використовувати для сендвічів, пасти або закусок.

  1. Змішайте всі інгредієнти для сухої засолювальної суміші в середній мисці.
  2. Проведіть пальцями по поверхні лосося, щоб перевірити наявність дрібних кісток. Якщо знайдете, витягніть їх пінцетом.
  3. Повністю натріть лосося сухою сумішшю (це здаватиметься великою кількістю, але перед приготуванням вона змиється).
  4. Загорніть лосося в пластикову плівку та приберіть у холодильник мінімум на 4 години або на ніч.
  5. Змийте зайву сіль і покладіть лосося на деко з решіткою. Залиште його в холодильнику без накриття ще на 4 години.
  6. Нагрійте гриль у режимі SmokeBoost. Прогрівайте не менше 15 хвилин і очистіть решітки.
  7. Викладіть лосося на гриль, закрийте кришку та готуйте 30 хвилин.
  8. Через 30 хвилин змастіть лосося сиропом агави.
  9. Продовжуйте готувати, повторюючи глазурування кожні 30 хвилин, поки внутрішня температура не досягне 60°C . Почніть перевіряти після 1,5 години, але загальний час приготування може зайняти до 3 годин залежно від товщини філе.

Смачного!