Тип пального: Деревні пелети
Порції: 6–8
Час засолювання: 2 хв
Час приготування: 1–3 години
Інгредієнти
Суха засолювальна суміш
- ½ склянки кошерної солі
- ½ склянки гранульованого цукру
- 100 г свіжого кропу (дрібно нарізані листя та стебла)
- Цедра 1 лимона
Лосось
- 1 ціла сторона лосося (також називається цілим філе)
- ¼ склянки сиропу агави
Спеціальне обладнання
- Дротова решітка
- Пластикова плівка
- Щітка для глазурі
Інструкція
Приготування лосося методом засолювання, сушіння та копчення може здатися складним, але результат вартий зусиль. Крім того, залишки лосося можна використовувати для сендвічів, пасти або закусок.
- Змішайте всі інгредієнти для сухої засолювальної суміші в середній мисці.
- Проведіть пальцями по поверхні лосося, щоб перевірити наявність дрібних кісток. Якщо знайдете, витягніть їх пінцетом.
- Повністю натріть лосося сухою сумішшю (це здаватиметься великою кількістю, але перед приготуванням вона змиється).
- Загорніть лосося в пластикову плівку та приберіть у холодильник мінімум на 4 години або на ніч.
- Змийте зайву сіль і покладіть лосося на деко з решіткою. Залиште його в холодильнику без накриття ще на 4 години.
- Нагрійте гриль у режимі SmokeBoost. Прогрівайте не менше 15 хвилин і очистіть решітки.
- Викладіть лосося на гриль, закрийте кришку та готуйте 30 хвилин.
- Через 30 хвилин змастіть лосося сиропом агави.
- Продовжуйте готувати, повторюючи глазурування кожні 30 хвилин, поки внутрішня температура не досягне 60°C . Почніть перевіряти після 1,5 години, але загальний час приготування може зайняти до 3 годин залежно від товщини філе.
Смачного!