Порцій: 8

Час підготовки: 1 година 20 хв

Загальний час: 1 година 30 хв

Пишний і з рум’яними пухирцями, цей простий рецепт наана готується на чавунній сковороді. Піднесіть класичний наан на новий рівень, додавши насичену суміш смаженого кокосового карі по-керальськи, яка ідеально підходить для йогуртових та хумусових дипів або класичних кофт.

Інгредієнти

  • 1 ч.л. цукру
  • 120 мл теплої води
  • 2 ¼ ч.л. сухих активних дріжджів
  • 500 г борошна
  • 120 мл натурального йогурту
  • ½ ч.л. солі
  • 1 ст.л. оливкової олії (+ додатково для змащування сковороди)
  • 3 ст.л. вершкового масла, розтопленого
  • 1 ст.л. смаженого кокосового карі по-керальськи

 

Технологія приготування

  1. Додайте цукор, теплу воду та дріжджі у маленьку миску. Добре перемішайте та залиште на 10 хвилин або поки суміш не почне пінитися та пузиритися.
  2. На великій рівній поверхні (наприклад, кухонній стільниці) висипте борошно та зробіть заглиблення посередині. Додайте дріжджову суміш, йогурт, сіль та олію. Вимішуйте близько 10 хвилин, поки тісто не стане гладеньким, блискучим і перестане липнути до пальців.
  3. Помістіть тісто в велику миску та накрийте вологою тканиною. Залиште в теплому місці для підйому, поки об’єм не збільшиться вдвічі (приблизно 1 година).
  4. Після підйому поділіть тісто на 8 рівних частин. Розкатайте та розплющте кожну частину.
  5. Смажте на розігрітій сковороді з обох боків до готовності.
  6. Поки наан ще гарячий, змастіть його розтопленим вершковим маслом та посипте смаженим кокосовим карі по-керальськи.

 

Порада

Однією з причин, чому багато хто не готує індійські страви у будні, є те, що це займає багато часу. Завдяки нашим спеціальним сумішам для карі ви зможете приготувати кремову індійську страву менш ніж за 30 хвилин з автентичними смаками Керали.