Порцій: 8
Час підготовки: 1 година 20 хв
Загальний час: 1 година 30 хв
Пишний і з рум’яними пухирцями, цей простий рецепт наана готується на чавунній сковороді. Піднесіть класичний наан на новий рівень, додавши насичену суміш смаженого кокосового карі по-керальськи, яка ідеально підходить для йогуртових та хумусових дипів або класичних кофт.
Інгредієнти
- 1 ч.л. цукру
- 120 мл теплої води
- 2 ¼ ч.л. сухих активних дріжджів
- 500 г борошна
- 120 мл натурального йогурту
- ½ ч.л. солі
- 1 ст.л. оливкової олії (+ додатково для змащування сковороди)
- 3 ст.л. вершкового масла, розтопленого
- 1 ст.л. смаженого кокосового карі по-керальськи
Технологія приготування
- Додайте цукор, теплу воду та дріжджі у маленьку миску. Добре перемішайте та залиште на 10 хвилин або поки суміш не почне пінитися та пузиритися.
- На великій рівній поверхні (наприклад, кухонній стільниці) висипте борошно та зробіть заглиблення посередині. Додайте дріжджову суміш, йогурт, сіль та олію. Вимішуйте близько 10 хвилин, поки тісто не стане гладеньким, блискучим і перестане липнути до пальців.
- Помістіть тісто в велику миску та накрийте вологою тканиною. Залиште в теплому місці для підйому, поки об’єм не збільшиться вдвічі (приблизно 1 година).
- Після підйому поділіть тісто на 8 рівних частин. Розкатайте та розплющте кожну частину.
- Смажте на розігрітій сковороді з обох боків до готовності.
- Поки наан ще гарячий, змастіть його розтопленим вершковим маслом та посипте смаженим кокосовим карі по-керальськи.
Порада
Однією з причин, чому багато хто не готує індійські страви у будні, є те, що це займає багато часу. Завдяки нашим спеціальним сумішам для карі ви зможете приготувати кремову індійську страву менш ніж за 30 хвилин з автентичними смаками Керали.