Порції: 4–6
Час підготовки: 20 хв.
Загальний час: 1 год 20 хв

Інгредієнти:

  • 12 курячих гомілок або улюблені частини курки (наприклад, стегенця)

  • 1 лимон, нарізаний шматочками

  • 4 ст. л. приготування для курки (рецепт нижче)

  • 100 мл оливкової олії

  • Сіль — за смаком

Приправа для курки (Rotisserie Rub):

До загального входять: сушений тархун, паприку, часниковий порошок, цибулевий порошок, сушений чебрець, чорний перець. Але можна експериментувати на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте приправу з оливковою олією.

  2. Замаринуйте курку в цій суміші в місці, додавши лимон.

  3. Перекладіть у форму для запікання.

  4. Випікайте в духовці при 175°C приблизно 30–40 хвилин або поки внутрішня температура м'яса не досягне 75°C.

  5. За бажанням наприкінці можна увімкнути гриль на 5 хвилин для хрусткої скоринки.


Порада: Використання стегенця або гомілка справді дає насичений смак за рахунок вищого вмісту жиру. Ідеально подається із запеченою картоплею або зеленим салатом.