Порцій: 6
Час підготовки: 5 хв
Загальний час: 20 хв

соус додає стравам з курки, риби чи цього плоду приємну кислинку й гостроту. Спробуйте його як заправку до салатів, маринаду або діп-сусу. Ідеально пасує до рибних так, смаженої риби чи закусок.

Інгредієнти:

Приправа «Халапеньйо та лайм по-перуанськи» (можна приготувати вдома):

  • (Рецепт не вказаний — можна зробити сушеного халапенька, цедрі та соку лайму, солі, перцю, часнику, цибулевого порошку та кмину.)

 

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти в містечку.

  2. Залиште в холодильнику на 15 хв перед подачею.

  3. Зберігайте в герметичному контейнері до 6 днів.

 

Домашній веганський майонез (без яєць)

Ідеальна заміна звичайного майонезу:

Інгредієнти:

  • 120 мл соєвого молока

  • 1 ст. л. білого оцту

  • ½ ч. л. морської солі

  • 1½ ч. л. діжонської гірчиці

  • 240 мл рослинної олії

  • Щипка тростинного цукру

Приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти, крім гірчиці, у блендері.

  2. Додавайте олію повно, поки суміш не загусне.

  3. В кінці додайте гірчицю і ще раз перемішайте.

Смачного!