Порцій: 6
Час підготовки: 5 хв
Загальний час: 20 хв
соус додає стравам з курки, риби чи цього плоду приємну кислинку й гостроту. Спробуйте його як заправку до салатів, маринаду або діп-сусу. Ідеально пасує до рибних так, смаженої риби чи закусок.
Інгредієнти:
-
200 мл майонезу
-
200 мл йогурту 10% жирності
-
2 ст. л. приправи «Халапеньйо та лайм по-перуанськи»
-
1 ст. л. меду
Приправа «Халапеньйо та лайм по-перуанськи» (можна приготувати вдома):
-
(Рецепт не вказаний — можна зробити сушеного халапенька, цедрі та соку лайму, солі, перцю, часнику, цибулевого порошку та кмину.)
Спосіб приготування:
-
Змішайте всі інгредієнти в містечку.
-
Залиште в холодильнику на 15 хв перед подачею.
-
Зберігайте в герметичному контейнері до 6 днів.
Домашній веганський майонез (без яєць)
Ідеальна заміна звичайного майонезу:
Інгредієнти:
-
120 мл соєвого молока
-
1 ст. л. білого оцту
-
½ ч. л. морської солі
-
1½ ч. л. діжонської гірчиці
-
240 мл рослинної олії
-
Щипка тростинного цукру
Приготування:
-
Змішайте всі інгредієнти, крім гірчиці, у блендері.
-
Додавайте олію повно, поки суміш не загусне.
-
В кінці додайте гірчицю і ще раз перемішайте.
Смачного!